ВРАЊЕ: Отац преминуо од коронавируса, мајка хоспитализована – o дjеци се брину мјештани села

Врањанац Н. А. преминуо је од последица коронавируса, да би након трагедије и његова супруга била хоспитализована.

Њихове троје деце остало је само у породичној кући у селу Суви Дол, где живе у страху да се ни мама неће вратити из болнице.
Мештани села Суви Дол код Врања где ова породица живи забринути су за децу јер су сами код куће.

– Деца су добра, али су ипак сами изгубили су оца, сада им је и мајка у болници. Рођаци им достављају храну и друге намирнице, али је питање како се они осећају – прича једна од комшиница.

Чланица Градског већа задужена за социјална питања Данијела Милосављевић каже за „Новости“ да је град од првог дана био упућен у цео случај и да деца нису остављена сама, како се спекулише.

– Ми смо одмах знали да постоји могућност да деца остану сама. Центар за социјални рад је контактиран, деца су стављена под старатељство центра који непосредно води рачуна о њима. Руководилац службе је отишао и у непосредном разговору проценио да је најбоље да деца остану у кући – каже Милосављевић.

Најстарије дете има 16 година, друго двоје 14 и 9.

Процењено је да је најстарији дечак способан да брине о друго двоје деце, али се и даље над њима врши комплетан наџор.

Први тест је показао да је мајка деце негативна, али други чији резултати су у петак вече послати у Врање показали су да је и она заражена вирусом корона, због чега су и деца тестирана.

Преминули Н.А.(45) из Врања био је у контакту са нултим пацијентом судијом из овог града код кога је вирус прво потврђен. На жалост, овај млади човек код кога је потврђен вирус изгубио је битку због дијабетеса са којим се борио.

Извор: http://novosti.rs


ТВОЈЕ МИШЉЕЊЕ!?

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

НОВО