Управа непостојеће ХЕ „Дабар“ у 2023. години на јело и пиће потрошила 29.000 КМ

ТРЕБИЊЕ – Управа предузећа Хидроелектрана „Дабар“ Требиње још увијек нема чиме управљати, јер хидроелектрана није изграђена, али то је није спријечило да у прошлој години потроши готово 29.000 марака на чашћавање по ресторанима и хотелима.

Вршилац дужности директора ХЕ „Дабар“ је Славиша Стајић, док су извршни директори Миленка Вујовић, Далибор Рајковић и Данило Илић.

У укупном износу посебно доминира рачун који су направили у ресторану „Миленијум“ у Невесињу гдје су у јулу потрошили чак 17.500 КМ.

Позамашан рачун су направили и у ИН хотелу у Београду гдје су за хотелске и угоститељске услуге искеширали 1.482 КМ.

У ресторану „Огњиште“ у Требињу је управа Хидролектране у два наврата направила рачуне од око 700 КМ, те један рачун од готово 800 марака.

Често су одсједали и у хотелу „Јелена“ у Бањалуци, а највећи рачун који су тамо направили је био онај од око 550 марака.

Нису заобишли ни Винску галерију „Вукоје“ гдје су направили рачуне од 509 и 284 марке, док су у Салону за посебне прилике „Дијамант“ у Билећи потрошили 441 КМ.

Управа „Дабра“ воли одсједати и у хотелу „Невски гарни“ у Београду гдје је највећи рачун који су имали износио око 410 марака.

У „Спа & хотел Студенац“ у Требињу су у два наврата потрошили око 370 и 250 КМ, док им је предузеће „Еко инвест“ Требиње испоставило рачун од 376 КМ.

Трошили су и у хотелу „Интегра“ у Бањалуци гдје су потрошили преко 1200 марака, а управа ове хидроелектране често је користила и услуге смјештаја „Дентина роомс“ у Бањалуци гдје су у више наврата потрошили по 110 КМ.

Важно је напоменути да је изградња ХЕ „Дабар“ почела у јуну прошле године, а овај пројекат вриједан 222 милиона евра повјерен је кинеској компанији „Гезуба група“.

Рок за завршетак радова је 46 мјесеци, што значи да би радови требали бити завршени крајем 2027. године.

ЦАПИТАЛ: Бојана Нинковић


ТВОЈЕ МИШЉЕЊЕ!?

НОВО