Преминуо отац Небојше Глоговца: Свештеник Милован шест година је туговао за сином – Овако је причао о њему

Отац српског глумца Небојше Глоговца, протојереј-ставрофор Милован је преминуо ноћас, шест година након смрти сина. Он је био свештеник у пензији, а о свом сину Небојши увек је говорио са пуно љубави и туге.

“Четрдесет година сам сахрањивао људе и младе и старе и децу и покушавао да им као свештеник пружим утеху, дам наду, очувам веру. Али када се мени десио губитак, био сам препуштен томе да сам нађем снаге да очувам себе у болу”, говорио је Небојшин отац, протојереј ставрофор Милован Глоговац.

Глоговац води порекло из Драмишева, а његова породица је пореклом са Косова и Метохије. Презиме су добили по насељу Глоговац. Половином 19. века његова породица је преко Црне Горе дошла у Херцеговину. Његови преци су се настанили у Братачу и Драмишеву и сви славе Ђурђевдан.

Рођен је у породици свештеника Милована из Драмишева и кројачице Милене Глоговац (девојачко Самарџија) из Невесиња. Његов отац је после завршене основне школе уписао богословију „Светог Саве“ у Београду 1962. године, а 1968. се оженио Миленом, Небојшином мајком. Имао је осам година млађу сестру Бојану која је психолог, а рано детињство провео је у породичној кући деде Гаврила у брдском селу Драмишеву, недалеко од Невесиња.

Извор: pink.rs


ТВОЈЕ МИШЉЕЊЕ!?

НОВО