Амфилохије у Подгорици: Нити сам ја црква, нити су они Црна Гора

Политичари који су тренутно на власти у Црној Гори би било добро да знају да је свака власт привремена, поручио је митрополит црногорско-приморски Амфилохије током вечерашње литије у Подгорици.

“Нити су они Црна Гора, нити сам ја црква, него овај народ говори језиком Божјим. Глас овога народа је глас Божји”, рекао је Амфилохије.

Свештенство Митрополије црногорско-приморске, предвођено епископом диоклијским Методијем, и грађани кренули су вечерас у 19 сати у литију улицама Подгорице. Прије тога је у Храму Христовог Васкрсења одржан молебан.

Амфилохије је испред Скупштине казао да литије превазилазе братомржњу. Народ од Скупштине и посланика, како је рекао, тражи да народ спаси од усвојеног Закона о слободи вјероисповијести. Истакао је да народ говори језиком правде.

Он је казао да “овдје нема ни четника ни партизана”. “То су потомци и једних и других који хоће да буду браћа, да се помире једни са другима, да опросте једни другима”, рекао је он.

Амфилохије је казао да је то оно што народ који је на литијама тражи од предсједника и од Скупштине, да спасу Црну Гору “од изгубљеног образа”.

Он је рекао да је пропало све што је усвојено на “атеизму, на богоубиству и братоубиству”, наводећи да су они који управљају државом атеисти.

Међу присутнима у протестној литији је четрдесетак универзитетских професора.

Литије се организују у знак протеста због усвајања Закона о слободи вјероисповијести.

Извор: http://www.borba.me


ТВОЈЕ МИШЉЕЊЕ!?

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

НОВО