Црногорски официр: Не плашим се Милове освете, какав бих ја био војник да се бојим

После објаве начелника Генералштаба да припадници војске немају шта да траже на молебанима, официр Здравко Касалица поручио да ће у недељу бити на литији

Само неколико сати после поруке начелника Генералштаба Војске Црне Горе Драгутина Дакића да у војсци нема места за онога ко мисли да треба да брани цркву од закона, официр Здравко Касалица, председник Синдиката одбране и Војске Црне Горе, објавио је на свом Фејсбуку поруку да иде на литију у недељу!

Касалица, који је буквално преко ноћи постао симбол херојства и чојства и јунаштва, због војне процедуре није могао да да изјаву за Курир и објасни да ли би због своје одлуке могао да сноси последице. Његов пријатељ, с којим смо ступили у контакт, каже да је реч о храбром човеку који се не боји евентуалних санкција.

Видимо се на литији

– Поздрав за народ мој и пријатеље. Видимо се у недељу, ако бог да – написао је на Фејсбуку Касалица само неколико сати након изјаве начелника Генералштаба Дакића.

Пријатељ овог црногорског официра каже да је реч о човеку који је увек стајао иза својих одлука и да га не чуди његов потез. Међутим, поред узавреле атмосфере у овој држави, као и експлицитне поруке првог човека Генералштаба, очекивано је да би овакво понашање могло да буде санкционисано. Ни то га, додаје Касаличин пријатељ, не плаши.

Не мисли да је херој

– Здравко не мисли за себе да је херој што је објавио ту поруку. Мада, истина, није очекивао да ће та објава да изазове толику пажњу. Та објава је била његов мали бунт, јер су му угрожена права загарантована уставом – наводи Касаличин пријатељ и додаје:

– Много људи из војске иде на литије, баш много. Подсетимо, од Божића се у Црној Гори, сваког четвртка и недеље, организују литије због усвајања скандалозног Закона о слободи вероисповести.

Курир.рс, Катарина Благовић/ Фото:/ Фацебоок, ЕПА


ТВОЈЕ МИШЉЕЊЕ!?

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

НОВО