Кошарцу стигла чак три луксузна аутомобила

Министру спољне трговине и економских односа Босне и Херцеговине Сташи Кошарцу стигла су три луксузна аутомобила вриједна готово 270.000 марака са ПДВ-ом, сазнаје КАПИТАЛ.

Према нашим информацијама, возила је испоручила фирма „МРМ“ из Љубушког, а у Министарство су стигли „ауди а6“, „ауди а4“, те волксфаген Т-рок.

Како сазнајемо, у најскупљем аутомобилу, „аудију а6“ од 130.000 КМ ће се возити управо министар Кошарац, док ће друга два аутомобила за која ће бити издвојено по 70.000 марака бити распоређена у овом министарству.

Понуда фирме „МРМ“ из Љубушког била је једина на тендеру.

Подсјетимо, KАПИТАЛ је раније објавио да је Министарство почетком јула објавило тендер за набавку три луксузна возила.

Када је у питању најскупље возило од 130.000 марака тражено је да то буде металик црна лимузина, са погоном на сва четири точка, минимално Еуро 6 стандарда и бројном додатном опремом.

Када су у питању јефтинија возила, за једно од њих је затражено да буде црно, док је неопходно да друго буде металик сиво.

Само у првих пет мјесеци ове године представници власти на свим нивоима у БиХ су на куповину службених аутомобила потрошиле око десет милиона марака и то све у тренутку инфлације, енормних задужења и ниских примања.

Најскупља лимузина у овој години је набављена за Предсједништво БиХ, а вриједна је готово 318.000 КМ, а одмах иза ње слиједи она у којој се вози предсједник Републике Српске Милорад Додик, а која је плаћена око 311.000 марака.

(Kапитал) Фото: Kапитал


ТВОЈЕ МИШЉЕЊЕ!?

НОВО