Потукли се предсједник и потпредсједник Народне скупштине Републике Српске: „Изнабадао ме главом и истјерао из кабинета“

БАЊАЛУКА – Маршнуо ме је десетак пута, истјерао ме је из кабинета набадањем главе о главу и тијелом ме је истјерао у другу просторију.

То му је било мало, па ме истјерао у трећу просторију. На крају ми је псовао мајку два три пута и на крају рекао да ћу га упамтити.

Ово за „Независне новине“ тврди потпредсједник Народне скупштине РС Петко Ранкић, коментаришући информације да се јуче у просторијама парламента Српске вербално и физички сукобио са предсједником НС РС Ненадом Стевандићем.

Ранкић тврди и да се Стевандић од почетка понашао бахато и да нису тачне изјаве које је први човјек Парламента изнио у јавност поводом овог догађаја.

„То што он прича, он лаже. Ја сам јуче узео адвоката, пријавио све полицији и више нећу да дајем изјаве из разлога што полиција још није узела све изјаве од свједока који су ту били. Чекам и да тужилаштво уради свој дио посла и онда ћу дати коначну изјаву“, рекао је Ранкић.

Стевандић са друге стране није одговарао на наше позиве, али се о овом питању огласио одмах јуче путем свог Твитер профила, признавши да је Ранкићу наложио да изађе из кабинета.

„Данас сам наложио потпредсједнику НС РС Петку Ранкићу да изађе из мог кабинета јер сам прекинуо састанак ради његовог понашања и ометања рада. Послушао је након мог инсистирања. Спинују се ‘сензационалне информације’ па да се зна истина“, написао је Стевандић.

Додао је да не подноси бахате особе, примитивце и слично.

О случају се огласила и Полицијска управа Бањалука. Уз навођење иницијала, саопштили су да Полицијски службеници Полицијске управе Бањалука, предузимају мјере и радње из своје надлежности у вези са пријавом лица П.Р. из Братунца.

„Полицијској управи Бањалука 17. јула 2023. године око 13.05 часова, П.Р. је телефонски пријавио да је у Кабинету председника Народне скупштине Републике Српске имао проблема са предсједником Народне скупштине Н.С.. На околности догађаја од пријавитеља је узета изјава на записник“, речено је из ПУ Бањалука.

О овом догађају је обавијештен и дежурни тужилац Окружног јавног тужилаштва Бањалука, који се, како су навели из бањалучке полиције, није могао изјаснити има ли елемената кривичног дјела, те је наложио полицијским службеницима да се Окружном јавном тужилаштву достави извјештај о предузетим мјерама и радњама.

Независне новине


ТВОЈЕ МИШЉЕЊЕ!?

НОВО