Још један младић ухапшен јутрос у Лепосавићу

Мушкарац српске националности У.В. из Лепосавића ухапшен је рано јутрос, а сумњичи се за умешаност у напад на новинаре, саопштила је управо Косовска полиција.

Он је, кажу, ухапшен након интензивне истраге и обезбеђених доказа – „да је умешан у напад на новинаре 16. јуна ове године“.

„Све даље радње биће предузете у сарадњи и координацији са правосудним органима“, додали су у полицији.

Иначе, 16. јуна у овој истој општини, како је то саопштило Удружење новинара Косова, бележи се неколико напада на новинаре, који су се догодили током посете министра за локалну самоуправу згради општине Лепосавић.

Како је тада саопштило Удружење, нападнут је тог дана камерман РТК, поломљена му је камера, каменицама су гађани РТВ Дукађини, Кљан Косова, РТС и КТВ, а нападнут је и сниматељ Теве 1. Косовска полиција за исти дан регистровала је укупно девет напада на новинаре у Лепосавићу.

Инциденте осуђују међународни званичници и организације.

Ново хапшење за наводне нападе на новинаре на Северу – треће је за мање од пет дана на Северу Косова.

Претходно је прво, за напад на новинаре од 29. маја – у Лепосавићу ухапшен такође Србин Н.В, премда адвокат и његови пријатељи тврде да је у питању грешка. Ипак, њему је већ одређен једномесечни притвор.

Потом је у суботу на прелазу Јариње ухапшен и Д.С, ком се такође на терет ставља напад на новинаре. Косовске власти, када је у питању овај случај, нису навеле о којој се медијској екипи ради и у којој општини је он наводни напад извшио.

У Лепосавићу се у подне за њих двојицу данас одржава скуп подршке.

Извор: Kossev.info


ТВОЈЕ МИШЉЕЊЕ!?

НОВО