Вучић након састанка са Квинтом: „Одлучио сам да не кажем ни једну реч“

Након јучерашњег разговора са америчким сенаторима са којима је разговарао о кризи на Северу Косова, председник Србије састао се данас и са амбасадорима Квинте. О чему су разговарали – одбија да каже, јер је, каже, „тако боље за све“.

Председник Србије обавио је јуче телефонски разговор са америчким сенаторима – Крисом Марфијем, Џином Шахин и Питом Рикетсом.

Једна од тема разговора је био Север Косова, односно новонастала криза која је избила пре 20 дана, након насилног уласка специјалних полицијских јединица у општинске зграде у Звечану, Лепосавићу и Зубином Потоку, а услед чега локално становништво протестује већ 18 дана.

Вучић се након овог разговора огласио саопштењем, осврнувиши се уједно и на јучерашње хапшење Србина М. М. које је означио као „провокацију и злочин Аљбина Куртија, којим покушава да изазове рат у срцу Европе“.

Пренео им је и да Србија чини све што може да буде сачуван мир, али и то „да је српски народ на КиМ изложен најжешћој тортури и прогону у последњих петнаест година“.

Америчке дипломате Марфи, Шахин и Рикетс су, како наводи Председништво, српском председнику поручили да од Србије захтевају уздржаност и позиве на мир, јер је то у „највећем интересу свих на Западном Балкану“.

Небојша Вујовић, писац политичког дела Кумановског споразума, Резолуције СБ УН 1244, политичког дела Дејтонског споразума, те бивши шеф Мисије СРЈ при САД, казао је јуче за КоССев да су ови сенатори сада у „садејству“ са администрацијом САД, те да се наводно умножавају притисци да се Вучић „врати“ примени Охридског споразума.

Дан касније Вучић се састао са амбасадорима земаља Квинте, као и шефом делегације ЕУ у Србији.

Он је, међутим, одбио да изнесе више детаља о самом састанку, јер је, каже, тако боље за све.

„Донео сам одлуку да не кажем ни једну, једину реч, о састанку са представницима земаља Квинте и шефом делегације ЕУ у Србији. Сматрам да је то боље за све“, поручио је Вучић на Инстаграму уз фотографију са сусрета.

Извор КоССев


ТВОЈЕ МИШЉЕЊЕ!?

НОВО