Лабудови од вечерас плове Требишњицом – поклон београдског Зоолошког врта

Београдски Зоолошки врт поклонио је Требињу четири лабуда, која од вечерас плове Требишњицом.

Директор београдског Зоолошког врта Србољуб Алексић каже да му је драго што су лабудобе поклонили најјужнијем граду Републике Српске и што ће они додатно уљепшати ријеку Требишњицу.

„Верујем да је ово лепа ствар за Требиње и све оне који живе у том граду или га посете. Нећемо на овоме стати, већ смо спремни, уколико се Требиње одлучи да изгради свој зоолошки врт – да у томе дамо максималан допринос и сваку врсту помоћи“, навео је Алексић.
Градоначелник Требиња Мирко Ћурић захвалио се на поклону, наводећи да ће ова врста птица брзо постати један од препознатљивих атракција Требишњице.

„Ријеч о по двије женке и мужјака. Прије пуштања у Требишњицу прошли су све ветеринарске контроле, али и двомјесечни карантин“, навео је Ћурић.

Како је процедура за извоз, односно увоз животиња из једне у другу земљу веома сложена, лабудове је у Требиње прије два мјесеца увезао Центар за одрживи развој и екологију /ЦОРИЕ/ из нашег града.

У овој организацији наводе да ће се и у наредном периоду бринути о лабудовима, посебно током периода њехове адаптације на нову средину.

Аутор:Желимир К. Фото:ТребињеЛиве


ТВОЈЕ МИШЉЕЊЕ!?

НОВО