Додик се прогласио националним благом Срба и Српске!

Да ли је Милорад Додик национално благо Срба и Републике Српске – тема је коју је отворио управо предсједник Српске и први човјек СНСД, а коју је јавност дочекала са невјерицом.

Изјава како је управо он национално богатство Срба и Републике Српске изазвала је оштру расправу у јавности на ту тему, па су многи упитали да ли је Додик изгубио везу са реалношћу и на чему базира своју тезу?

Мислим да сам национално богатство Срба и Републике Српске. Ја мислим… и нисам умишљен. Озбиљно вам кажем. Не може се мене ни клонирати ни патентирати. Мислим да моја воља, и енергија коју улажем у позицију Српске, очувала је њене контуре, очувала је ово што сад имамо. Учинила је да је Република Српска мирна, стабилна, да нема изазова те врсте – рекао је Додик за РТРС.

Он је још додао да у Српској има задовољних и незадовољних, као и свугђе у свијету, „али да се овђе може живјети и да се отварају перспективе и шансе да људи зараде“.

– Свако онај ко хоће да ради данас може у Српској да заради – рекао је Додик.

Видео у којем Додик говори да је „национално богатство Срба и Српске“ веома брзо је доспио на друштвене мреже и изазвао лавину коментара.

Многи су сагласни да Додик јесте најважнија политичка фигура у Републици Српској и БиХ, али питају да ли је то довољно да би се неко могао поистовијетити са националним благом једног народа?

Политички аналитичар Велизар Антић је Додикову изјаву назвао „потпуним губитком додира са реалношћу“.

Сличну оцјену је дао и бањалучки адвокат Александар Јокић, који каже да му је сада јасно „да националне теме неће никада испасти из првог плана“.

– Јер се само на тим темама гради култ личности – оцијенио је Јокић.

Професор филозофије у пензији Миодраг Живановић истиче да су Додик и већина политичара на власти у свим дијеловима БиХ, па и Балкана, почели да дјелују и раде изван времена и простора.

Он додаје да је то најозбиљнији проблем овог нашег региона.

– Такве ствари се, наравно, догађају када се они који обављају функције и одлучују о нашим судбинама, одвоје од живота људи и почну да доносе одлуке које су заправо бесмислене и невјероватне – каже Живановић за Српскаинфо.

Он истиче да се не слаже са Додиковом изјавом како је он једини заслужан јер Република Српска постоји и данас, те да би без њега она нестала.

– Неће Српска нестати, нити се њен опстанак може поистовјећивати са само једним човјеком. На жалост, свједоци смо да многе ствари које раде Додик и његова екипа климоглаваца су директно уперене против грађана – тврди Живановић.

Као прилог својој тврдњи наводи измјене Кривичног законика РС којим се покушава криминализовати клевета и увреда.

Живановић истиче да је то враћање вербалног деликта из средњег вијека. Он додаје да власт Српске овим жели да направи легализацију диктатуре.

– Њих не занимају много ни новинари ни медији, већ их занима само да се изврши легализација диктатуре и да се исто тако изврши легализација и рестаурација фашизма. То је оно што је најопасније. Дакле, та легализација дикактатуре и фашизма- тврди Живановић.

Он истиче да грађани Српске и БиХ неће још деценијама имати могућност и прилику да овдје граде колико толико нормалан живот.

Остаћемо и даље као друштво, како тврди Живановић, у стању очаја, безнађа и апсолутног понижења.

– То је једна црна прогноза, али ја не видим другачије – тврди Живановић.

Српска инфо


ТВОЈЕ МИШЉЕЊЕ!?

НОВО