Чланови Уједињене Српске са лисицама на рукама: Од крађа до малверзација и премлаћивања

Хапшењем Бранислава Бјеличића, одборника Уједињене Српске у Станарима, настављена је пракса привођења кадрова ове странке због веома тешких и озбиљних кривичних дјела.

Бјеличића је прошли петак ухапсила полиција након што је брутално премлатио супругу, свастику, пунца и пуницу, а и његове страначке колеге често су пунили ступце црне хронике.

Након што је Српскаинфо ексклузивно објавила информацију о његовом хапшењу, предсједник УС Ненад Стевандић га је искључио из странке.

Па тако, треба подсјетити и да је полиција између осталог ухапсила и Милана Новитовића, Костадина Васића, Бранислава Зељковића, Ненада Милисавића, као и Милана Јашаревића. Свима је заједничко да су кадрови Уједињене Српске.

Подсјетимо, средином септембра 2021. године ухапшен је Бранислав Зељковић који је у то вријеме био директор Института за јавно здравство Републике Српске. У међувремену, против њега је подигнута оптужница и почело је суђење.

Осим Зељковића, у предмету “Корона уговори” суди се и директорима фирми “Проконтрол” из Бањалуке Славку Бојићу и “Промединг” из Лакташа Драгану Дубравцу, те власнику Туристичке агенције “Тravel 4 fun” Саши Марковићу, као и Санију Црљић, бившем директору бањалучке фирме “Синекс лабораторија”.

– Набавком медицинске опреме по вишеструко већим цијенама од набавних, које је у име Института за јавно здравство Републике Српске, проводио по претходном договору са оптуженима, Бранислав Зељковић прибавио је тако себи противправну имовинску корист у износу од најмање 335.000 КМ – наведено је оптужници.

Због сумње да је помагао Зељковићу полиција је ухапсила и Милана Јашаревића, а који је иначе возач предсједника Уједињене Српске Ненада Стевандића.

Осим Јашаревића због Зељковића, био је ухапшен и Милан Новитовић директор Републичке управе цивилне заштите, а који је такође функционер Уједињене Српске.

Он је осумњичен за незаконито ангажовање Бранислава Зељковића на мјесту свог савјетника,

Новитовић је прије тога био осуђен правоснажно на три мјесеца, условно на годину дана затвора, због угрожавања сигурности.

Према пресуди, Новитовић је 8. децембра 2017, око 10 часова у Бањалуци, због неријешених пословних односа оштећеном Драгану М. пријетио да ће га скинути голог, возити везаног ланцем, те да ће “лајати од Бањалуке до Врања”.

– Оптужени Милан Новитовић је Драгану М. у телефонском разговору упутио озбиљну пријетњу да ће га, уколико не измири дуговање према представништву “Алфа Плам”, лично скинути голог, возити везаног за ланац и да ће лајати од Бањалуке до Врања, чиме је код оштећеног проузроковао страх за властиту сигурност. Дакле, угрозио је сигурност неког лица озбиљном пријетњом да ће га лишити слободе и отети, чиме је учинио кривично дјело Угрожавање сигурности из члана 150. став 1. Кривичног законика Републике Српске – наводило се у оптужници Окружног јавног тужилаштва Бањалука.

Због кривичних дјела и пресуда мјесто посланика изгубио је Костадин Васић, а који је правоснажно осуђен на затворску казну због насилничког понашања. Он је том приликом осуђен на десет мјесеци затвора због наношења тешких повреда рођаку.

Међутим, он је у међувремену награђен мјестом директора у Институ за јавно здравство РС.

У октобру 2019. године полиција је ухапсила тадашњег предсједника Општинског одбора Уједињене Српске у Котор Варошу Ненада Милисавића. Њега су терететили да је проневјерама оштетио предузеће “Sim Тehnik” за 90.000 КМ.

А прошли петак ухапшен је још један члан Уједињене Српске и то Бранислав Бјеличић који је у то вријеме био одборник те странке у Станарима.

Њега је полиција привела због тога што је брутално претукао супругу, свастику, пунца и пуницу.

Горан Обрадовић/srpskainfo.com


ТВОЈЕ МИШЉЕЊЕ!?

НОВО