Бихаћ: Ухапшен младић који је пријетио да ће починити масакр у школи

Припадници Федералне управе полиције ухапсили су младића Ајдина Зулића из Бихаћа због пријетњи да ће починити масакр у Економској школи у Бихаћу, сазнаје портал “Аваз”.

– Дана, 04.05.2023. године, полицијски службеници Федералне управе полиције су по захтјеву Кантоналног тужилаштва Унско-санског кантона подузимајући мјере и радње из своје надлежности, слободе лишили једну особу, иницијала А.З. (2005.) из Бихаћа због сумње у извршење кривичних дјела „Угрожавање сигурности“ из члана 183. став 1. и „Тероризам“ из члана 201. Кривичног закона Федерације Босне и Херцеговине. Лице ће након криминалистичке обраде бити предато у надлежност Кантоналном тужилаштву Унско-санског кантона – одговор је за портал “Аваза” из Федералне управе полиције на наш упит.

Подсјетимо, младић из Бихаћа, Ајдин Зулић пријетио је да ће учинити сличан крвав пир те да ће убити ученике и запослене у Економској школи.

Стравичан случај потресао је регион када је јучер четрнаестогодишњи младић Коста Кецмановић починио масакр на Врачару у Београду, након чега је услиједио низ осуда како јавних личности, тако и грађана. Међутим, на друштвеним мрежама појавиле су се и објаве оних који хвале овај монструозан чин дјечака.

– Онај дјечак што је убио осморо дјеце је краљина за мене! Онакво нешто и ја спремам већ дуже вријеме за економску школу у Бихаћу. Бит ће незапамћен масакр у Бихаћу, то вам се кунем животом! Кад сте ме знали сви осуђивати и избјегавати, због тога ће да буде терор – написао је Зулић.

С обзиром да је његова мајка упосленица Управе полиције УСК, овај случај је преузео ФУП.


ТВОЈЕ МИШЉЕЊЕ!?

НОВО