“Он није добар зато што ћути. Он ћути зато што му није добро.”

Није ми добро ни као човеку, ни као мајци, ни као наставнику, ни као наставнику школе која је у комшилуку оне у којој се све догодило. Ово је оно кад кажем на родитељском – не интересују ме њихове оцене. Интересује ме какве ћу људе одавде испратити. Не могу да дозволим да ми неко у школу долази са болом у стомаку, и да са тим болом одлази. То ме интересује. Само то.

Зато и пишем ове речи, које су вапај. Или нешто друго. Не знам.

Још само пет минута.
Онда је устала, опрала зубе и спаковала сендвич који јој је мама направила. Њен омиљени.

Ушла је у своју школу, у своју учионицу, села у своју клупу. Са својим друговима.

Глас јој је и даље био јутарње промукао, није стигла ни да исприча где је била за Први мај. Није појела ни сендвич.

Није се вратила кући из школе. И неће се вратити никада.

И баш ме брига где је у систему запело. И као да је важно ко је крив. Ако ти треба одговор.

Ево га.

Сви.

Пре него што кренеш да упиреш прстом у друге, можда ипак да га ставиш на чело.

И да питаш оног малог ћутљивог из комшилука, какав му је био дан. И да њој кажеш како јој феноменално стоје наочаре са диоптријом. И када ти дете прича шта му се десило, ти га стварно слушаш.

Он није добар зато што ћути. Он ћути зато што му није добро.

Јер све ће бити у реду. Док једном не буде.

Аутор: Маја Радовић/zelenaucionica.com


ТВОЈЕ МИШЉЕЊЕ!?

НОВО
Немири и пуцњава на Космету: Подигнута борбена готовост Војске СрбијеСтошић: Хвала Херцеговини на љубави и гостопримствуИВАН ЋЕ ЖИВЕТИ ЖИВОТ ДОСТОЈАН ЧОВЕКА, ДОБРИ ЉУДИ СУ МУ ПРЕОКРЕНУЛИ ЖИВОТ: Хероји су нам ОТКРИЛИ СВЕ о томе, ДИВНО!Мошти мајке Светог Василија Острошког изложене у цркви у Мркоњићима – Вјерници ће их цјеливати у наредним данимаЕлектротехнички факултет у Подгорици евакуисан због пријетње: Оно у Србији је ништаУ Модричи избјегнута трагедија: Мушкарац пиштољем пријетио да ће убити 2 особеУхапшен масовни убица из Младеновца: Сумња се да је имао саучеснике!Осам мртвих, више од 10 рањених у пуцњави код Младеновца, 600 припадника специјалних јединица трага за нападачем„ОН ЈЕ РАЗМАЖЕНО, ОБЕСНО, МОНСТРУОЗНО ДЕТЕ!“ Тишину испред школе прекинуо вапај једне мајке: „Био ми је у кући, а моја ћерка му је била на списку“ (ВИДЕО)Црна Гора: Први пут одата пошта жртвама НАТО бомбардовања