ПОТПИСАН МЕМОРАНДУМ САРАДЊЕ ИЗМЕЂУ КАРИТАСА ШВАЈЦАРСКЕ У ОПШТИНЕ ЉУБИЊЕ

Начелник општине Љубиње Стево Драпић и директор Каритас Швајцарске у БиХ Даниел Бронкал потписали су данас у Мостару Меморандум о сарадњи у оквиру пројекта „Промоција инклузивног развоја руралних подручја кроз системску транзицију у Босни и Херцеговини“ – РАСТ (2022.-2025. године).

Меморандум су, поред начелника Љубиња, потписали и начелници и градоначелници још 6 херцеговачких општина/градова: Коњиц, Јабланица, Прозор-Рама, Мостар, Столац и Требиње.

„У раздобљу од 2022. до 2025. године у ових седам општина биће инвестирано око 2 милиона швајцарских франака. Можда овај износ звучи као много, али када се распореди на седам општина већи је нагласак на квалитету него на квантитету. Није нам циљ само креирати радна мјеста, него свеукупно унаприједити однос између локалних самоуправа, општина и градова и грађана те побољшати квалитету живота у овим локалним заједницама.“ – рекао је
директор Каритаса Швајцарске у БиХ Даниел Бронкал

Начелник Општине Љубиње Стево Драпић је изразио задовољство због чињенице да данас потписује Меморандум о сарадњи са директором Каритаса Швајцарске у БиХ и изразио захвалност на томе што је општина Љубиње одабрана за учешће у овом пројекту.

„Сигуран сам да је ово почетак дугорочне сарадње са Каритасом. Наши се циљеви у много чему поклапају и има пуно тога на чему можемо заједно да радимо почевши од туризма, обновљивих извора енергије па до креирања прилика и отварања нових радних мјеста у Љубињу. У првој фази овог пројекта стоји нам на располагању 100.000 КМ, од чега ће учешће општине бити 50%. Након утврђивања критеријума и након што прођемо одговарајуће обуке и тренинге изабраћемо онај пројекат који ће у највећој мјери, на један систематичан начин, унаприједити пословно окружење и успоставити бољу сарадњу између општинске управе, локалне самоуправе, привредног сектора и грађана моје општине.“ – истакао је начелник Драпић

Пројекат „Промоција инклузивног развоја руралних подручја кроз системску транзицију у Босни и Херцеговини“ – РАСТ (2022.-2025. године) имплементира Каритас Швајцарске с партнерском организацијом Удружење за предузетништво и посао ЛиНК Мостар, а финансирају владе Лихтенштајна и Швајцарске.


ТВОЈЕ МИШЉЕЊЕ!?

НОВО