Ђоковић: Бањалука једно од најлепших места на којем могу да играм

БАЊАЛУКА – Најбољи тенисер свијета и први носилац на АТП Српска опену, Новак Ђоковић, казао је да је сјајно бити опет у Бањалуци.

„Био сам овдје неколико пута. Нисам играо. Али ово је једно од најлепших и најбољих места за нас играче из Србије да играмо, јер знамо колико љубави имамо од људи одавде“, рекао је Ђоковић.

„Јуче сам слетио овде и тада и овај данас тренинг је нешто што је превазишло моја очекивања. Ово је заиста једно од најбољих места на свету где смо могли играти“, казао је Ђоковић.

Први рекет свијета подсјетио је да никада није играо у Бањалуци те да је за њега ово једно посебно искуство.

„2009. сам овде играо са Троицким егзибицони меч и од тада имам предивна осећања. И заиста ми је била жеља да заиграм у Бањалуци. Трудићу се да уживам што више, ово је посебна недеља. Мој приступ турниру ће бити посебан, желим да догурам што даље“, навео је Ђоковић те додао да се нада да ће вријеме бити добро и да све очекује празник тениса.

„Мисли и пажња су ми усмерени само на Бањалуку. 20 година се бавим тенисом, и уморио сам се од приче који су планови. Знате који су ми највећи циљеви у овој фази ове каријере“, нагласио је Ђоковић.

„Највећа препрека за мене је један тенисер из Србије, а то је Новак Ђоковић, уз дужно поштовање према свим играчима. Највећа борба је са мном самим“, рекао је Ђоковић, након што је упитан да прокоментарише кога види као највећег противника на Српска опену.

Он је истакао да је у претходних 20 година имао прилику да игра на највећем нивоу.

На питање да ли ће пробати бањалучке специјалитете, рекао је да ће то бити јако тешко.

„Знате да ја слабо једем месо, а сви специјалитети овде су са месом. Уживам заиста овде, све је врхунски, храна поготово. Све је предивно али мислим да је то немогуће да пробам нешто“, поручио је најбољи на планети.

Ђоковић је поновио да је идеја Аdria toura јако добра и да нема нитша против да дође у Сарајево уколико се деси да овај град добије неки сличан термин.

Када је у питању комплекс у Бањалуци, рекао је да још увијек није излазио на централни терен, али да ће покушати да барем пола сата тренира тамо.

„Надам се да ће бити прилике да мало тренирам. Али тешки су услови, али не знам још кад ће бити меч са Ван Ашом. Не знам какав је играч, нисам играо против њега. Видео сам како игра, борац је, брз је, тешко га је пробити. Искрено, надам се да ће време бити добро и да ћемо сви зајендо уживати“, поручио је популарни Ноле.

Фото: Дражан Поздеровић


ТВОЈЕ МИШЉЕЊЕ!?

НОВО