Владика Димитрије у Мостару: Људи да рашире срца и приме у њега Христа

Његово преосвештенство владика захумско-херцеговачки и приморски Димитрије служио је васкршњу поноћну литургију у Старој цркви у Мостару, која је била тијесна да прими све вјернике.

Литургији су саслуживали старјешина Саборне цркве у Мостару Душко Kојић и свештеник Бранимир Боровчанин.

Владика Димитрије у бесједи је пожелио да људи рашире срца да приме у њега Исуса Христа да би она заиграла љубављу и свјетлошћу, облистала истином, милошћу, вјером и надом, те додао да вјерници морају бар мало да узврате на Божију љубав.

Епископ је подсјетио на то како се Бог, дошавши у тијелу човјека, ради људи и њиховог спасења предао на понижење и смрт, а онда васкрсао из гроба.

„Све је то наш Спаситељ урадио не би ли се наша срца отворила за њега и не би ли ми почели једном истински да се поуздамо у Бога. Све пролази на овоме свијету и наше функције, слава и моја власт и част и богатство и новац, па чак пролази и наша памет и наша снага“, додао је епископ Димитрије.

Владика Димитрије је поручио да хришћани треба да се уздају само у живог и истинитог Бога.

„Само у то треба да се уздамо да би наша срца била пуна љубави. Kолико смо пута вечерас рекли Христос васкрсе, такав би требао да буде хришћански живот, вјечита радост и вјечито горење срдаца, али то није до Бога, Бог је дао савршени дар, него је до нас, нашег приступа, до наше вјере и до нашег поуздања“, рекао је владика.

Помоћне васкршње литургије одржане су и у манастиру Житомислић и Цркви Светог Василија Острошког у Благају.

Свету литургију у Житомислићу служио је игуман манастира Данило Павловић уз присуство великог броја вјерника.

Свету литургију у Благају служио је свештеник Александар Грчић.

У Цркви Вазнесења Христовог у Бијелом пољу васкршње јутрење служио је парох Небојша Радић.

Срна


ТВОЈЕ МИШЉЕЊЕ!?

НОВО