Несвакидашња превара откривена у Црној Гори: Ушетала у банку, узела туђих 1,3 милиона евра и отишла

Полиција трага за женском особом која је 12. априла, користећи фалсификована документа клијенткиње Ловћен банке, са њеног рачуна подигла 1,3 милиона евра.

Преваранткиња је, како пишу медији, наводно 11. априла најавила да ће подићи уштеђевину у филијали банке у Херцег Новом, одакле су је, с обзиром да се ради о великом износу, обавијестили када да дође.

Дан касније она је са ранцем ушетала у банку, узела новац и отишла.

Превара је откривена када су списи послати централи банке у Подгорици, одакле су контактирали клијенткињу, која им је саопштила да дуже од годину није долазила у Црну Гору.

„По налогу тужиоца предузимају се мјере и радње на идентификовању НН особе која је починила превару. Изузети су снимци са надзорних камера које су јасно забиљежиле починоца“, незванично су саопштили из полиције.

Према истим информацијама, и у Ловћен банци се спроводи интерна истрага.

Из те банке данас су саопштили да је НН лице уз употребу фалсификованих докуменета починило „преварну радњу“ на штету једног њиховог клијента.

Казали су и да су упознали надлежне са догађајем и да ће дати максималан допринос да се утврде кривци.

„Предузете су све мјере да се оштећени клијент у цјелости заштити, уз напомену да се ради о изолованом случају који је покривен полисом осигурања и који не може утицати на редовно функционисање Банке“, саопштили су из те банке.


ТВОЈЕ МИШЉЕЊЕ!?

НОВО