Драган Вучетић пуштен на слободу

Практично да су нестале све шансе да Драган Вучетић буде изручен Босну и Херцеговину, након што се бивши директор пропалог подузећа Никола Тесла и савјетник Милорада Додика након боравка у Бугарској поновно вратио у Њемачку. Ово најбоље показује колико су власт и институције доиста жељеле да Вучетић буде изручен и одговара за милијунске малверзације, сматрају наши саговорници.

Министарство правде БиХ мјесецима је од Бугарске тражило изручење Драгана Вучетића иако се још од 9. вељаче налази у Њемачкој.

Градски суд у Софији прекинуо је 4. априла поступак за изручење Вучетића Босне и Херцеговине. Ове информације открили су новинари портала Капитал у сурадњи с колегама из Бугарске.

Колико је домаћим институцијама заиста стало да Вучетић буде изручен, најбоље доказује понашање Министарства правде БиХ.

С обзиром да је Вучетић држављанин Њемачке, из опозиције питају да ли ово практично значи да је поступак његове екстрадиције окончан?

Вучетић је 2012. обећавао масовну производњу електро аутомобила и рад текстилних погона. Иако је и тада иза себе имао низ пропалих пројеката, власт предвођена СНСД-ом је несебично подржавала његове активности за чије задужење су дате државне гаранције.

Због тога су милионе марака украденог и проневјереног новца враћали грађани Републике Српске.


ТВОЈЕ МИШЉЕЊЕ!?

НОВО