Тетоваже откриле идентитет: Видак Вујовић је жртва монструозног убиства


Вјештачење телефонских комуникација, провјера контаката, прегледање снимака са наџорних камера… – дио су онога што су инспектори радили како би ушли у траг починиоцу стравичног злочина

По тетоважама на нози, десној подлактици и врату идентификована је жртва монструозног убиства – наводно је ријеч о Видаку Вујовићу чије је тијело нађено прије два дана у селу Штеке, надомак Подгорице.

Више извора из Управе полиције потврдило је да су двадесетрогодишњег Подгоричанина препознали чланови породице, а “Вијести” синоћ до закључења листа нису успјеле да сазнају да ли је ико саслушан у својству осумњиченог и да ли инспектори имају траг који би довео до починиоца убиства или више њих.

Вјештачење телефонских комуникација, провјера контаката, прегледање снимака са наџорних камера… – дио су онога што су инспектори у протекла два дана радили како би ушли у траг починиоцу стравичног злочина.

Полиција трага за убицом или више њих који су надомак Подгорице, у селу Штеке, пуцали у двадесеттрогодишњег Вујовића, а потом запалили његово тијело

”Вијестима” је незванично речено да је у својству грађанина саслушано више особа, од којих су добијени подаци о Вујовићевим контактима, навикама…

Наводно, Вујовић се три дана није јављао породици, али они нијесу пријавили нестанак полицији, већ су покушавали да га пронађу. Инспектори су, међутим, неколико сати након што је 8. априла пронађен леш тада неидентификованог мушкарца, тражили од Вујовићевог оца да пође са њима – на идентификацију.

Према истим информацијама, на службену идентификацију јуче се чекало због вјештачења, која треба да потврди или отклони сумње породице – да је Вујовић прије три дана убијен, па запаљен.

Из Управе полиције нијесу се званично оглашавали ни други дан након што је у селу Штеке, на излазу из Подгорице ка Цетињу, пронађено полуугљенисано тијело убијеног мушкарца.

”Вијестима” је незванично речено да је Вујовић у полицијским списима евидентиран као ситни преступник, који је наводно самог себе означавао чланом шкаљарског криминалног клана.

Да ли је његово убиство повезано са криминалним групама, требало би да се утврди истрагом која је у току.

Један од извора из безбједносног сектора казао је за “Вијести” да Вујовић није евидентиран као припадник криминалних група, али да ће због бруталности ликвидације и то бити провјерено током истраге.

Тијело убијеног мушкарца у суботу је, око 10.20 сати, примијетио мјештанин Штека, који је обилазио имање.

Он је и алармирао полицију, а на лице мјеста одмах су се упутиле полицијске екипе, дежурна тужитељка, вјештаци и форензичари. Недуго послије њих, у село су стигли и полицајци водичи, са обученим псима трагачима, који су претраживали терен.

У Штекама су, казао је раније саговорник “Вијести”, затекли ужасавајући призор – у шумарку, поред слијепе макадамске улице, на неких 200 метара удаљености од главног сеоског пута, било је полуугљенисано тијело, а поред леша више чаура.

Прелиминарне анализе показују да су у страдалог испаљена најмање три хица из ватреног оружја, а да је његово тијело запаљено након убиства.

Тијело, међутим, није у потпуности изгорјело:

”Изгорјела је глава и грудни кош страдалог. На рукама и ногама видљиве су велике тетоваже”, казао је један од саговорника листа.

Исти саговорник објашњава да су са лица мјеста изузети трагови који ће се вјештачити у даниловградском Форензичком центру.

Он је казао и да је тијело убијеног пронађено готово на самом крају дијела села, до ког се стиже слијепом макадамском улицом.

”Према првим подацима, убијен је на мјесту гдје и је и спаљено његово тијело”, рекао је један од саговорника “Вијести”.

Виша државна тужитељка Радмила Гачевић казала је након увиђаја да је око 10.30 часова обавијештена да је у мјесту Штеке пронађено угљенисано тијело неидентификоване мушке особе.

”Одмах по добијању сазнања са службеницима Управе полиције, Одјељења безбједности Подгорица изашла сам на лице мјеста, гдје смо у присуству вјештака одговарајуће струке обавили увиђај. Након добијених потребних вјештачења имаћемо више чињеница о овом догађају”, рекла је она.

Тужитељка Гачевић наредила је више вјештачења.

Она је казала да не може говорити о детаљима, како не би угрозила истрагу.

Vijesti.me


ТВОЈЕ МИШЉЕЊЕ!?

НОВО