Покушали запалити угоститељски објекат повратничке српске породице у Мостару

Извор:Топ портал

У ноћи са суботе на недјељу у мостарском српском повратничком насељу Ортијеш догодио се покушај паљевине угоститељског објекта који је у власништву породице Берберовић.

Породици Берберовић су непознати вандали покушали запалити угоститељски објекат који се налази непосредно уз њихову породичну кућу.

Угоститељски објекат ”Роман” који се налази непосредно уз магистрални пут М-17 посут је ноћас моторним уљем и покушано је да се запали, но како се ради о мјесту које је насељено и уз магистралу вандали нису завршили свој посао.
Роман Берберовић јутрос је приликом отварања објекта уочио да је цијела љетна башта објекта посута неким уљем, као и остатке паљевине те је одмах обавијестио полицију.

Крим полиција МУП-а Херцеговачко-неретванског кантона урадила је увиђај.

Портпарол МУП-а ХНК Људевит Марић рекао нам је да је власник објекта јутрос обавијестио полицију о догађају, те да су одмах изашли на терен. ”На лицу мјеста утврдили су да је објекта посут непознатом материјом која ће бити послана на вјештачење и биће предузете све мјере и радње да се открију починиоци”, навео је Марић.

Берберовић је овим чином остао запањен јер је са свима у добрим односима и не може ни замислити да би му неко могао чак ни помислити лоше, а не запалити објекат који су муком стварали и од кога живе.

Берберовићи су се међу првима вратили у долину Неретве, а прије годину дана Роман Берберовић је отворио кафе бар у насељу Ортијеш који је омиљено мјесто окупљања млађе популације са југа Мостара свих вјера и нација.

Овај чин шокирао је јутрос повратнике на југу Мостара који се питају требају ли и након 25 година од повратка страховати за своју имовину и животе.


ТВОЈЕ МИШЉЕЊЕ!?

НОВО