Убио псе који су му давили овце, оптужен заједно са сином

ВИСОКО – Тужилаштво Зеничко-добојског кантона потврдило је оптужницу против оца и сина, Мује и Махира Рапића, због, како се наводи у оптужници, кривичног дјела мучење и убијање животиња.

Ријеч је о догађају из августу прошле године, код Олова, када су отац и син у јутарњим сатима, док су били у породичној кући, чули лавеж паса.

Напали овце

Знајући да у дворишту има око тринаест својих оваца, домаћин је изашао испред куће и видио како два пса пасмине посавски гоничи, и то женка старости око седам година и мужијак старости до једне године, нападају овце тјерајући их на ивицу ограде које исту прескачу и даље бивају тјерани локалним путем Миљевићи-Шумерац.

Мујо је кренуо за овцама те у близини куће његовог комшије М. Ч. видио како пси даве једну од његових оваца која је лежала на земљи.

„Позвао је сина да му из породичне куће донесе ловачку пушку, што је овај и урадио, након чега је, испаљењем два метка из сачмарице, двоцијевке, произвођача ‘Заводи Црвена Застава’, модел М75, калибра 12/70 обје цијеви, убио псе, оштетивши на тај начин власника убијених паса Е. С.“,стоји у оптужници.

Потврђена оптужница

Дакле, Мујо је, како се даље наводи, противно прописима убио животиње, а Махир је у томе помогао, односно „ставио на распологање починитељу средства за учињење кривичног дјела“.

Старији Рапић се терети за кривично дјело мучење и убијање животиња, а млађи за дјело мучење и убијање животиња помагањем.

Оптужница је у цијелости потврђена 10. марта 2023. године од судије за претходно саслушање Општинског суда Високо.

независне


ТВОЈЕ МИШЉЕЊЕ!?

НОВО