Коме сметају моји преци?!

Изреволтирана нападима на младу одбојкашицу Гацка, Ивану Радовић, која је од стране пробошњачких медија и јавности „осуђена“ јер је сликом са три прста и кокардом, дала почаст своме претку, војводи Момчилу Ђујићу, не могу да прећутим и не изнесем свој став!

Прије свега, било би сувисло држати лекције о чојству, поштењу, патријархалности, најприје свештеника Момчила Ђујића, а тек онда Србина и војводе, стога они који не знају ко је он био, и шта је представљао страдајућем народу, нека ни не читају даље.

Питам све душебрижнике, да ли је „скандалозно“ поштовати свога претка, човјека који је предводио хиљаде положених живота за само један циљ, слободу? Можда би било прихватљивије стидити се свога? Како бисте онда вјеровали да ће неко поштовати ваше, ако се и свога стиди?

Можда би требало бити мали и пљувати свога, да би био вама привидно већи? Стидите ли се ви својих очева, мајки, ђедова? Не, јер то није правично? Правично је само да Србин издаје свога, да Србин продаје свога, ваљда сте навикли на вакат кад су јањичари били норма?

Е па не може! Ивана је плаво-жутом дресу дала „сузе, крв и зној“ да би тај дрес данас уживао у најбољим резултатима откако је први пут сашивен! Ивана је својим играма тај дрес бранила и поштовала га! По вашим заменама теза могла бих сада рећи да поштовањем тог дреса, не поштује свог претка?

Поштовање свог претка не искључује поштовање дреса који носи и државе у којој живи, напротив.

Док у својим мизерним животима, чистите туђи праг, док вам дјеца Иваниног годишта пуне редове испред амбасада, остављају мајке и очеве у сузама, трбухом за крухом, док вам је пензија 300 КМ, а сиромаштво норма, вјероватно вам је ово највећи проблем.

Е па нека је, а ти Ивана увијек своја три прста дигни јер је то одраз поштовања свога, а не омаловажавања другог, а Момчило Ђујић нека на неком љепшем мјесту буде поносан, што једна дјевојка од 20-ак година цијени његову жртву за свој род и пород!

А ти Србине док ти Косово измиче из руку, а то што си Србин представља казну у овом сулудом свијету, нека ти буде мотив да станеш иза свога, јер други нико није и никада неће!

Колумна: С.К./Билећа Вијести Онлајн


ТВОЈЕ МИШЉЕЊЕ!?

НОВО