ЕЛЕКТРОПРИВРЕДА РС дигла цијену струје, а сада планира потрошити 8,7 милиона КМ за рекламирање на манифестацијама!

Матично предузеће Електропривреде Републике Српске а.д. Требиње ове године планира да потроши чак 8,7 милиона КМ за рекламирања предузећа спортским, културним, хуманитарним и другим манифестацијама и догађајима, сазнаје Акта.ба.
Ово предузеће је расписало и тендер за набавка ових услуга који је вриједан 7,5 милиона КМ без ПДВ-а, односно више од 8,7 милиона КМ са ПДВ-ом. Уговор се планира потписати са једним понуђачем на период од годину дана.

Како се наводи у тендерској документацији, МХ ЕРС планира ове године да реализује набавку услуга рекламирања како би побољшала видљивост свог бренда и унаприједила квалитет свог пословања.

“У складу са тим, потребно је да се уради анализа досадашњих активности и система за рекламне активности које је реализовао МХ ЕРС, на основу података које достави МХ ЕРС, али и преглед успјешних примјера из праксе из региона, те препоруке за унапређење и креирање система у погледу механизама идентификације, прикупљања, сортирања, архивирања, мониторинга и реализације рекламних и спонзорских активности у овом сегменту”, наводи се.

РАЗВОЈ ВЕБ ПЛАТФОРМЕ
Најважније закључке анализе ће представити на скупу који са цца. 50 релевантних актера из области енергетике и комуникације уз консултације са наручитељем посла на адекватној локацији уз освјежење (ручак, пауза за кафу).

Задатак пружаоца услуге ће бити и развој њеб платформе која ће објединити све претходне закључке и на најбољи начин транспарентно и комплетно омогућити заинтересованим правним лицима да се пријаве за пружање услуга рекламирања. Веб платформа треба да задовољи све актуелне стандарде по питању квалитета и корисничког искуства, сигурности, оптимизације за прегледе на различитим уређајима, брзине учитавања и слично.

Потребно је да се осмисли и креативан назив домена, као и да се обезбиједи хостинг и закуп домена на минимум годину дана. Осим тога, потребно је имплементирати и сигурносни ССЛ цертификат на веб платформу.

“Веб платформа треба да буде мјесто на којем се заинтересована јавност може информисати о свим активностима МХ ЕРС у погледу услуга рекламирања које су предмет ове набавке. Такође треба да се обезбиједи дугорочно архивирање свих захтјева. Потребно је вршити активности како би се одржала и унаприједила функционалност портала током читаве године”, истиче се у опису пројектног задатка.

Потребним сматрају и едуковати наручиоца посла за даљи рад и кориштење система, као и за дигиталну комуникацију и рекламирање на дигиталним каналима комуникације (друштвене мреже, Гугл платформа и друго).

Како би се стандардизовала и унаприједила начин тржишне комуникације у погледу рекламирања МХ ЕРС на различитим спортским, културним и другим манифестацијама у Електропривреди РС сматрају да је потребно израдити комуникациону стратегију, те дефинисати правила и норме примјене симбола МХ ЕРС на промотивним материјалима пружаоцима услуга рекламирања.

“Стратегија се развија на период од годину дана. Такође потребно је дефинисати канале комуникације, медије и платформе путем којих би се остварио највећи ефекат видљивости у циљној јавности, укључујући телевизијске и радијске станице како би се постигла покривености читаве територије Републике Српке, новине и њеб портале, друштвене мреже (Фацебоок, Инстаграм, Линкед Ин), различите догађаје чија је тематика из исте бранше као Уговорни орган и слично”, истиче се.

ЕНОРМНЕ ЦИФРЕ ЗА МАРКЕТИНГ
У стратегији за тржишну комуникацију треба узети у обзир и потребу да се идентификује и укључи ангажман познатих личности, који су позитивно перципирани у јавности и чије ће укључивање у промотивну кампању имати позитиван ефекат на бренд МХ ЕРС.

Циљ је постићи досег објава од минимално 500.000 особа уз минимално 5.000.000 приказа особама из Републике Српске. Презентација закључака комуникационе стратегије и израда ппт презентације и 10 професионалних инфографика са најзначајнијим налазима стратегије.

Иначе, ово није први пут да ово предузеће које има најмање потребе за рекламирање код купаца, наставља трошити енормне цифре на рекламирање и маркетинг.

Скоро сваке године траже услуге за комуникацију, промоцију и маркетинг и медијско представљање предузећа. 2021. године платили су 90.000 КМ за непосредни маркетинг и појављивање директора на двије телевизије. Тендер су добиле Алтернативна телевизија и Херцег РТВ д.о.о. Требиње.

По оцјени новинарских удружења власт тако утиче на уређивачку политику медија која на овај начин добијају средства.

Извор: БУКА


ТВОЈЕ МИШЉЕЊЕ!?

НОВО