Нестао тринаестогодишњак са шеталишта у Херцег Новом, сумња се да га је однијело море


Извор:Вијести.ме

Тринаестогодишњи Н.В. из Херцег Новог нестао је синоћ око 22 сата са шеталишта Пет Даница у Херцег Новом.

Према информацији коју је „Вијестима“ јутрос дао Жарко Лукшић, начелник сектора за трагање и спашавање на мору у Управи поморске сигурности и управљања лукама Црне Горе (УПСУЛ), око 23 сата синоћ су обавијештени од Сектора граничне и поморске полиције из Херцег Новог да је малољетника однијело море док је са другом боравио на шеталишту.

На приморју је синоћ иначе, био на снази црвени метео аларм због олујног југа и кише, а надлежне службе су правовремено издале упозорења грађанима на опасност од невремена.

Удари југа који су измјерени на метео станици Обосник у Боки синоћ су достизали брзину од чак 50 чворова (скоро 100 километара на сат) због чега су се не само на отвореном мору, већ и у заливу, подигли велики валови.

Страхује се да је један од тих таласа однио малољетника који је био на једном од ударима југа и мора, најизложенијих ђелова новског шеталишта.

Потрага за Н.В. траје од синоћ и у њој учествују припадници полиције, Регионалног центра за обуку ронилаца и подводно деминирање из Подгорице и УПСУЛ. У потрази учествују и ватрогасци.

У међувремену, олујни вјетар је почео опадати и сада дува брзином од 30 чворова па ће УПСУЛ ускоро из Бара довести и у потрагу укључити и скутер којим може ефикасније да претражује акваторијум у непосредној близини обале на потезу према рту Кобила и даље на запад према ували Ћипавица гђе се претпоставља да су струје могле однијети дјечака.


ТВОЈЕ МИШЉЕЊЕ!?

НОВО