Гачани људи великог срца – За три дана промијењен пожаром уништен кров на породичној кући

Захваљујући великом ентузијазму и солидарности кућа нашег суграђанина Бошка Игњатовића за само три дана добила је нови кров.

Наиме, пожар који је у понедељак  9. јануара избио на оџаку куће потпуно је уништио кров и велики дио спрата објекта. У тренутку избијања пожара у кући је била Бошкова мајка која је дим oпазила тек када је изашла у ходник. Дим су убрзо примијетиле и комшије које су одмах позвале ватрогасце. Захваљујући брзој и правовременој интервенцији Ватрогасно-спасилачке јединице Гацко кућа је спашена од потпуног уништења.

Бошко Игњатовић тог дана није био у Гацку,  а празничну еуфорију смијенила је забринутост и невјерица. Но, та осјећања убрзо су исчезла  јер га је пред кућом сачекало десетак људи који су већ санирали последице немилог догађаја. Другог дана било их је још више, док је трећег кућа добила нови кров. Бошко се захваљује свима који су долазили, а уз рођаке, комшије и пријатеље било је и људи које је први пут  видио у животу.

 Велику захвалност дугује члановима фондације „Свети Вукашин“, њихови чланови су радили од јутра до мрака.

 Бошко се захваљује и Општини Гацко која је обећала финансијску помоћ и наравно Ватрогасно-спасилачкој јединици Гацко, чији су се припадници  одмах нашли на лицу мјеста.

Много су му значиле и ријечи свештеника Друге гатачке парохије Александра Гајића које су алармирале људе и пробудиле наду: „Два дана смо славили, вријеме је да радимо“.

Радио Гацко


ТВОЈЕ МИШЉЕЊЕ!?

НОВО