Ево који услов Ђајић има: Студенткиња генерације још чека посао на УКЦ


Студенткиња генерације Медицинског факултета Душка Регода, која је дипломирала прошлог септембра са просјеком 9,8, још чека посао у Универзитетском – клиничком центру РС.

Ево који услов Ђајић има: Студенткиња генерације још чека посао на УКЦ

Студент генерације сједи кући, умјесто да својим знањем помаже пацијентима који на преглед чекају по неколико мјесеци, поручили су из Рестарт Српска, који су објавили њену причу. Како наводе, Регоди је посао обећан на свечаној дођели диплома прошле године и већ четири пута је ишла на разговор у УКЦ, те предавала молбе, али до данас ништа.

Регода је медицину уписала 2016. и завршила у року 2022. Од прве до шесте године била је студент са највећим просјеком на медицини, добитница је златне значке Универзитета у Бањалуци, као и Повеље за најбоље резултате постигнуте на студијама медицине коју јој је уручила Комора доктора медицине Бањалуке. Волонтирала је у Ургентном центру УКЦ РС током пандемије вируса корона. Била је и стипендиста фонда “др Милан Јелић”.

– Најбољи љекари ће се већ снаћи у иностранству. Али ко ће вас лијечити? Ово је срамота свих нас – поручила је Регода кратко на свом Фејсбук профилу. Том приликом подијелила је и статус Рестарта, који говори о њеном проблему, али и генерално проблему младих у Српској, због којег многи пакују кофере и селе у иностранство.

Ова дјевојка је више пута истицала да се нада запослењу на УКЦ и специјализацији кардиологије.

– Жеља ми је да се у будућности бавим кардиологијом. Надам се да ћу добити запослење на УКЦ Српске, те да ћу на тај начин допринијети побољшању здравственог система код нас – рекла је Регода током свечаног уручења диплома прошле године.

Директор УКЦ РС Владо Ђајић обећава посао у овој клиници за најбоље, али по њиховим условима.

– Сваке године запошљавамо најбољег студента, прошле године смо то урадили и ове године ћемо. Она ће добити посао у УКЦ, али по потребама које клиници требају, а не по њеним жељама. Немогуће је да она хоће баш једну клинику и ниједну више. Може ако хоће да се прилагоди потребама државе и Клиничког центра и да добије специјализацију која нама треба- каже Ђајић за Српскаинфо.

Шта јој то онда УКЦ нуди?
– Видјећемо, ја сам не нудим ништа. То мора бити скуп начелника и пословодства да видимо где су потребе за љекара- рекао је Ђајић.

ХОЋЕ ЛИ И ОНА ОТИЋИ?
– Мој првобитан план је био да останем у Бањалуци и БиХ, те сам се због тога највише трудила да у току факултета стекнем што више знања како бих дала допринос у побољшању здравственог система код нас. Међутим, уколико не добијем посао мораћу своју срећу потражити изван граница наше земље- рекла је Душка Регода прије два мјесеца за Студомат.

Српскаинфо.цом


ТВОЈЕ МИШЉЕЊЕ!?

НОВО
Немири и пуцњава на Космету: Подигнута борбена готовост Војске СрбијеСтошић: Хвала Херцеговини на љубави и гостопримствуИВАН ЋЕ ЖИВЕТИ ЖИВОТ ДОСТОЈАН ЧОВЕКА, ДОБРИ ЉУДИ СУ МУ ПРЕОКРЕНУЛИ ЖИВОТ: Хероји су нам ОТКРИЛИ СВЕ о томе, ДИВНО!Мошти мајке Светог Василија Острошког изложене у цркви у Мркоњићима – Вјерници ће их цјеливати у наредним данимаЕлектротехнички факултет у Подгорици евакуисан због пријетње: Оно у Србији је ништаУ Модричи избјегнута трагедија: Мушкарац пиштољем пријетио да ће убити 2 особеУхапшен масовни убица из Младеновца: Сумња се да је имао саучеснике!Осам мртвих, више од 10 рањених у пуцњави код Младеновца, 600 припадника специјалних јединица трага за нападачем„ОН ЈЕ РАЗМАЖЕНО, ОБЕСНО, МОНСТРУОЗНО ДЕТЕ!“ Тишину испред школе прекинуо вапај једне мајке: „Био ми је у кући, а моја ћерка му је била на списку“ (ВИДЕО)Црна Гора: Први пут одата пошта жртвама НАТО бомбардовања