Вучић позвао Србе на сјеверу Косова да уклоне барикаде: Добили смо јаке гаранције САД-а и ЕУ

Предсједник Србије Александар Вучић данас се састао са директором Канцеларије за Косово Петром Петковићем након чега је, уз како је рекао “чврсте гаранције САД и ЕУ да неће бити нових хапшења”, позвао Србе на Сјеверу Косова да се повуку.

Петковић је рекао да ће се Вучић вечерас након 19 сати састати са Србима на сјеверу Косова те ће тада виђети да ли су и они одлучни да уклоне барикаде са сјеверних граничних пријелаза.

Први захтјев Срба је испуњен, каже он, наводећи да је реч о пуштању Дејана Пантића, бившег полицајца који је ухапшен прије 20 дана након чега су и постављене барикаде.

Предсједник Србије је позвао Србе, преноси Петковић, да се повуку са барикада.

“У 19 сати Вучић креће у правцу административне линије”, додао је, напомињући још једном да му предстоји састанак са представницима косовских Срба.

Директор Канцеларије за Косово и Метохију рекао је у згради Владе Србије да су добили јаке гаранције од САД и ЕУ у вези са захтјевима Срба као услов да се повуку са барикада. Навео је како је испуњен први захтјев – пуштање Пантића, потом други захтјев – гаранције да не постоје спискови за хапшење Срба који су на барикадама те на крају трећи захтјев – гаранције КФОР-а.

Кликс


ТВОЈЕ МИШЉЕЊЕ!?

НОВО