Вишковић: Објавићемо имена свих који су примали плате, а нису радили

Радован Вишковић, предсједник Владе РС, оптужио је опозицију да је током расправе о сету закона о повећању плата у јавном сектору да не знају шта причају и да оптужују Владу, а да не владају основним чињеницама.

Вишковић: Објавићемо имена свих који су примали плате, а нису радили

Вишковић је рекао да су неки од оних који нису долазили на посао већ добили отказе, и одговорио је одречно на критике опозиције да ли ће они који не долазе на посао такође добити повећање плата.

Рекао је да је његова влада у протекле четири године направила велике резултате јер да није, како је рекао, данас би опозиција била власт.

Рекао је да није дошло до смањења акциза због опструкција у другом ентитету, али да је Влада вишак од акциза вратила грађанима кроз једнократну помоћ.
Рекао је да га критикују неки посланици чије су странке, како је рекао, освојиле мање гласова него он појединачно.

Вукота Говедарица, посланик СДС-а, оптужио је Вишковића за демагогију због његове изјаве да неће доћи до смањења акциза како не би на бензинске пумпе насрнули возачи из региона.

Вишковић је рекао да су сви ти људи који примају плате а не долазе на посао преваранти и да их он тако и третира. Међутим, како је нагласио, погрешна је представа да се ради о толико великом броју људи да би се њихове плате могле преусмјерити у значајно повећања плата осталим радницима.

-Није тих људи на десетине хиљада па да кад они остану без посла остаће велика количина новца за плате. Један број тих људи је већ добио отказе, а сви ће отказе добити до 31.12. Све ћемо их очистити- рекао је он.

Рекао је да је основна порука увођење реда, а да је у другом плану колико ће то донијети новца.

Опозиција је затражила да се изађе у јавност с именима свих који су примали плату а нису радили. Вишковић је рекао да ће Влада изаћи с именима, временским периодом и износом који су ти људи примали.

Посланике опозиције је такође занимало да ли ће бити позвани на одговорност и шефови који су водили евиденције о доласку на посао, а Вишковић је рекао да ће он тражити одговорност свих.

-Колико ћу бити успјешан у томе, не знам не зависи све од мене, нисам сам али будите сигурни да ћу инсистирати на томе. Већ ових дана видим комешање и људи кажу да су се неки од тих људи ових дана појавили на послу-рекао је Вишковић и поручио је да нико неће бити заштићен, и да ће се ићи до краја.

nezavisne


ТВОЈЕ МИШЉЕЊЕ!?

НОВО