ЗАНИМЉИВА ПРИЧА: Како је ранац из Сиска доспио у Београд

Београђанин Воислав Анђелковић на своје велико запрепашћење пронашао је пре неколико дана испред своје викендице на Сави ранац који је пре седам месеци изгубио Сањин Врбанус из Сиска.

„Чистио сам сплав од грања и помагао ми је другар Страхиња. Ођедном, видео сам неку торбу закачену за сплав. Дохватио сам је, отворио и унутра нашао сва документа Сањина Врбануса. Зачудили смо се откуд у Београду нечија торба из Сиска. Пронашли смо га на Фејсбуку и послали му поруку а он нам се забезекнут јавио.“

Каже да је Сањин био затечен, да није могао да верује да смо нашли његов ранац који је изгубио пре чак седам месеци и то чак код Сиска.

„Обећао нам је да ће после празника доћи у Београд по ствари и да се упознамо и да нам се на неки начин захвали. Рекао сам му да нема потребе али да бих волео да се упознамо јер је на свом Фејсбук профилу написао заиста интересантну причу о овом невероватном догађају“, рекао је Воислав.

„Камповао сам 4. маја са својим друштвом на Сави. Вода је целу ноћ расла и била је брза, хладна и мутна, да не спомињем кладе, грање и све остало што је носила. Мали тренутак непажње и догоди нам се оно најгоре, у чамцу се враћамо на другу обалу Саве и у једном тренутку вода почиње да улази у њега, почиње паника и драма, у секунди гледаш смрти у очи, знаш да мораш да се бациш у воду јер то ти је једино што ти преостаје, а другу секунду размишљаш да ли ћеш испливати жив или те једноставно више неће бити“, написао је Сањин.

Сећа се да су у воду скочили на 3, 2, 1, те да је на њему била дебела јакна, 3 слоја одеће, чизме и да је у пар секунди осећао како је све тежи и тежи.

„Глава бистра, паника је присутна али довољно свестан да не смем да се предам тој грдосији која нас носи. Након 10-15 минута пливања коначно се приближим обали, хватам се за грање и помислим, хвала ти Боже, успео сам, доћи ћу жив и здрав кући јер је баш тај дан моја ћерка славила рођендан. Е сад кад је жива глава на рамену, сетим се ствари које су се расуле по Сави и без чега сам остао, највредније што је отишло са водом је ранац са свим могућим документима, картицама, робом и звучник. Време одмиче и свестан стања да морам све ново да извадим, већ ми постаје зло од тога“, присећа се немилог догађаја Сањин.

Међутим, додаје да му се десило чудо јер је примио поруке, па позиве а затим и мејл од њему непознате особе да му се хитно јави.

„Онако збуњен, ко је момак који се мени јавља и што је тако хитно, долази одговор на мејл „нашао сам ранац у Београду!“ А ја, останем у шоку! Молим, како и где? Долази позив од двојице момака из Београда и говоре ми „нашли смо буђав ранац са свим документима, робом и звучником!“ Реко где? Каже закачио се на сплав који смо чистили где имамо викендицу. Е моји момци то нису истине, ово је чудо! Знам да ми те ствари ништа не вреде али посебно су ми драге и довољан добар разлог да седнем у ауто и одем у Београд по њих“, усхићено је написао Сањин.

Невероватан случај да Сава од Сиска до Београда донесе нетакнути ранац са свим стварима.

„Дакле, чуда се догађају! Од данас верујем у све! Још једном пуно вам хвала моји нови пријатељи Страхиња Анђелковић и Воислав Анђелковић! Какви краљеви“, закључио је Сањин.

Извор фотографије: Ово је Србија

Преузето са ФБ странице: Јесте ли знали


ТВОЈЕ МИШЉЕЊЕ!?

НОВО