За квадрат стана у Требињу 5.500 КМ

Протеклих дана пажњу јавности у Требињу је привукао оглас за продају стана у центру града, по коме се за некретнину површине нешто мање од 62 метра квадратних од будућег купца тражи невјероватних 340.000 конвертибилних марака.

Цијене станова у Требињу имају тренд раста већ неколико година, а тренутно се станови у изградњи плаћају од 3.000 до 3.600 КМ. Готово је немогуће на тржишту пронаћи новоизграђен и слободан стан, јер инвеститори продају све станове прије него што се грађевински радови заврше. Понуда на тржишту половних станова је скромна, јер дисбаланс цијене нових и старих станова не оставља много простора резидентним становницима да евентуално мијењају старије за нове некретнине.

Ипак, цијена из огласа за продају стана у новоизграђеном стамбено-пословном комплексу на Главној улици у Требињу запрепастила је многе, јер је у питању нов, али ненамјештен стан чија је цијена по квадрату за око 3.000 КМ већа од цијене по којој су се станови у овом комплексу куповали донедавно.

„Продаје се: Требиње – Центар: нов, двособан стан у строгом центру у згради са базеном, 340.000 БАМ. На продају је потпуно нов, двособан стан површине 61,82м2 на петом спату у строгом центру града, у прелијепој, модерној згради, на веома траженој локацији познатој као Травунија“, стоји у огласу који је објављен на сајту једне агенције за некретнине и на друштвеним мрежама. Уз стан је у понуди и паркинг мјесто по цијени од 25.000 конвертибилних марака.

Да ли је у питању прецјењивање или нови тренд раста цијена некретнина у Требињу показаће вријеме и интересовање купаца за некретнине по овим цијенама.

Падрино.ба


ТВОЈЕ МИШЉЕЊЕ!?

НОВО