Реакција министра Випотника „У нашој кући су се одувијек славила оба Божића, Ускрс и Васкрс“


Поводом прозивки о националној припадности, саопштењем за јавност огласио се Бојан Випотник, члан Уједињене Српске и новоизабрани министар за просторно уређење, грађевинарство и екологију у Влади Републике Српске.

Подсјећамо, Випотник се изјашњава као Хрват, а у јавности су почеле прозивке да је “промијенио вјеру за вечеру” након што је процурио документ из Владе РС у коме му се одобравају два слободна дана за вјерски празник крсну славу.

Његово реаговање преносимо у цјелости:

“Изазван писањима појединих “медијских радника” који тенденциозно покушавају нарушити мој легитимитет, како би нанијели штету мени, мојој породици и у крајњој линији Влади Републике Српске у којој сам изабран за министра за просторно уређење, грађевинарство и екологију, осјећам одговорност да одговорим истином која обавезује.

Своју националну припадност која је ових дана постала јавна и позната, сматрам личном и породичном приватношћу.

Никада се нисам изјашњавао другачије, нити са тим манипулисао, као што нисам био у потреби наглашавати.

Члан сам Уједињене Српске готово од оснивања и никад нисам доживио да некоме смета моје хрватско поријекло по покојном оцу, односно дједу. Породица Випотник је Бањалучанима позната као стара и угледна хрватска породица. Моја мајка и супруга су Српкиње. У нашој кући су се одувијек славила оба Божића, Ускрс и Васкрс. Из поштовања према мајци, која је Богу хвала жива, заједно славимо њену крсну славу што сматрам нашим квалитетом и ширином, а не недостатком, или не дај Боже поводом за извргавање подсмијеху.Своју дјецу учим истим вриједностима поштивања човјека и која су, на срећу, сада премалена да их повриједе невјероватне конструкције и лажи којима је циљ да увриједите мене и моју породицу, а нанесете штету новоизабраној Влади Републике Српске. Ужаснут медијским манупулацијама и таргетирањем који примитивно, подло и крајње нецивилизовано покушавају да створе аферу пребројавајући нам крвна зрнца, очекујем извињење од стране свих оних који су на овај начин злоупотријебили медијски простор”.

СРПСКАИНФО/СЛОБОДАН ПОПАДИЋ


ТВОЈЕ МИШЉЕЊЕ!?

НОВО