Ухапшен Србин припадник приштинске полиције, Срби са севера постављају барикаде

Срби постављају барикаде, не желе да дозволе да ухапшени буде одведен за Приштину (Фото Косово онлајн)

Припадници приштинске полиције ухапсили су данас на административном прелазу Јариње Дејана Пантића, бившег припадника Косовске полиције који је 5. новембра заједно са колегама напустио ову институцију, а који је до тада био ангажован у станици у Косовској Митровици, објавио је Петар Петковић, директор Канцеларије за Косово и Метохију.

Дејан је са супругом данас у преподневним сатима отишао у Рашку да обави приватне обавезе, нормално прешао прелаз и у повратку су му Куртијеви полицајци ставили лисице на руке и одвели га према последњим информацијама у базу приштинске полиције у близини прелаза, наводи се у саопштењу.

„Реч је о бруталној одмазди и застрашивању од стране Аљбина Куртија који је решио да сада прогони српске полицајце којима, без икаквих основа и доказа, покушава да припише дела са којима немају никакве везе не би ли тако покушао да застраши све Србе који не желе да трпе његов терор и кршење споразума. Тиме Курти жели да им се освети за то што су напустили све институције на северу, укључујући и полицију”, каже Петковић, па додаје:

„О овој бруталној примени силе, одмазде и застрашивања обавестио сам одмах и Мирослава Лајчака, а обавестићемо и све релевантне међународне представнике са јасним захтевом да се освета и одмазда према Србима одмах заустави и да се Србима гарантује безбедност”, каже директор Канцеларије за КиМ.

„Након упада и слања својих до зуба наоружаних јединица у Косовску Митровицу, слања Росу блиндираних возила у дечји вртић у Лепосавићу, специјалаца са прстом на обарачу у Велику Хочу, сада је Курти почео да хапси Србе немоћан да их натера да му се повинују и врате у његове институције. Јасно је да Курти жели немире, инциденте, нову кризу и хаос јер се само тиме храни и тако опстаје на власти, али му то неће поћи за руком. Неће Срби бити глинени голубови његових сулудих потеза, у то нека буде уверен”, закључује Петковић.

Срби на северу Косова почели су да се окупљају и постављају барикаде. Како јавља Косово онлајн Срби не желе да дозволе да ухапшени буде одведен за Приштину. Од окупљених се може чути да је реч о човеку без мрље у каријери, који није учествовао у ратним дејствима на Косову. Већи број грађана окупио се на улазу и излазу из Лепосавића, као и у Рудару и Србовцу код Звечана.

политика.рс


ТВОЈЕ МИШЉЕЊЕ!?

НОВО