Сирене за ваздушну опасност и у Косовској Митровици: Упад полиције у општине

Сирене за ваздушну опасност огласиле су се и у Косовској Митровици гдје је у току упад у канцеларије ОИК. Претходно су се огласиле и сирене у општини Зубин Поток када су припадници такозване косовске полиције насилно ушли у просторије општине. И у Косовској Митровици, баш као претходно и у Зубином Потоку, током упада чуле су се детонације.
Чланови изборне комисије у пратњи косовске полиције насилно су послије 12 часова ушли у зграду општине Зубин Поток, због чега су се побунили грађани који су се ту затекли.

Према свједочењу очевидаца, чуле су се две експлозије, али није јасно да ли је полиција, која је дошла у три блиндирана возила, користила шок бомбе приликом уласка у просторије.

Чланови изборне комисије и полиција обили врата и замијенили браве, а затим напустили зграду општине.

Ситуација у Зубином Потоку се смирила након што су се припадници косовске полиције повукли из зграде општине Зубин Поток

Централна изборна комисија привремених косовских институција саопштила је раније данас да је предвиђено да новоименовани чланови Општинских изборних комисија обиђу канцеларије на сјеверу Косова.

Како су саопштили из Централне изборне комисије ово је договорено на састанку са тзв. косовском полицијом.

Срби са сјевера Косова су се након напуштања косовских институција у више наврата изјаснили да неће учествовати на ванредним изборима који су заказани за 18. децембар.

РТРС/Спутник


ТВОЈЕ МИШЉЕЊЕ!?

НОВО