Сара Ћирковић шампионка свијета – медаља коју Србија чека од 1998.


Српска боксерка Сара Ћирковић освојила је златну медаљу на шампионату свијета које се одржава у шпанском месту Бенидорм.

Она је у финалу савладала представницу Данске Винтер Софи Росхауг у категорији од 48 до 50 кг.

Посљедњу свјетску медаљу у омладинском боксу Србија је освојила 1998. године, када је у аргентинској метрополи Буенос Ајресу сребро освојио Геард Ајетовић, док је Дејан Рибаћ освојио бронзу.

Сада, 24 године касније историју златним словима исписала је чудесна Сара Ћирковић, српска репрезентативка, чланица БК „Обилић“ из Зворника, потврдивши епитет неустрашиве „Обилићевке“. Ћирковићева је у полуфиналу Свјетског првенства у Шпанији побједила изванредну боксерку Тамана из Индије. Био је то судар европске и азијске шампионке у коме је сву снагу, таленат, раскош удараца и храбро срце показала наша Сара.

Омладинско Свјетско првенство 2022. ушло је у историју и као најмасовније у историји. У конкуренцији 598 боксера из 73 државе укупно 21 земља имала је свог представника у финалу, међу њима и Србија у лику и дјелу Саре Ћирковић. Ни једна земља, осим Србије, са Балкана, укључујући и велику боксерску силу Турску која је овде наступила са скоро читавим женским и мушким тимом није имала ни једног финалисту.

ИЗВОР: Б92


ТВОЈЕ МИШЉЕЊЕ!?

НОВО