Након четврт вијека: СAРА ЋИРКОВИЋ обезбједила медаљу за СРБИЈУ на ПРВЕНСТВУ СВИЈЕТА у боксу за узраст млађих сениора

Феноменална Сара Ћирковић убједљивим наступом побиједила је у рингу бокс арене спортског комплекса Циудад Депортива Цамило Цано де Ла Нуцíа Енглескињу Ебони Џонс (Ебонy Јонес) и пласирала се у полуфинале првенства Свијета у боксу за узраст млађих сениора, које се 2022. године одржава у шпанској провинцији Аликанте (Алицанте). Једногласном судијском одлуком, Сара је бриљирала резултатом 5:0. Публика, судије и спортска јавност уочили су њен атипичан начин борбе на овом првенству, који одступа од утврђене праксе, ризичнији, али ефективан, са спуштеним гардом, брзим реакцијама и кретањем по рингу.
23.11. у другој сеанси, од 18.00 часова, за пролаз у финале са Индијком Тамана (Таманна Таманна), шампионком Азијске бокс конфедерације (АЦБЦ) и многољудне Индије, која је у четвртфиналу савладала Јапанку Јуни Тонегава (Јуни Тонегања) са 4:1.
Биће то по организаторима главни меч свих полуфинала, јер ће рукавице укрстити првакиња Европе (Старог континента) и првакиња Азије.
На медаљу у овом веома важном узрасту српски бокс чека од 1998. Тада је у Буенос Ајресу  (престоници Аргентине) сребро освојио Геард Ајетовић, док је Дејан Рибаћ освојио бронзу.

Извори: Бокс запис / РТВ Панчево / Мали Зворник инфо
Фото: Бокс запис / Боксерски клуб „Обилић ТРБ”  
Д.В.К.


ТВОЈЕ МИШЉЕЊЕ!?

НОВО