ДЈЕВОЈКА КОЈА СВОЈИМ СПОРТСКИМ ТРИЈУМФИМА УЈЕДИЊУЈЕ РЕПУБЛИКУ СРПСКУ И СРБИЈУ

Сара Ћирковић, златна дјевојка је спортским успјесима повезала Братунац, Зворник и Мали Зворник. Живи у Братунцу, школује се и тренира у Зворнику, у боксерском клубу „Обилић ТРБ”, а наступа за репрезентацију Србије и уједно представља истоимено Спортско удружења за бокс „Обилић” из Малог Зворника. Сара је већ са својих 18 година бриљирала и постигла огромне резултате у боксу, што мало ко досегне или оствари током цијелокупне каријере.
Двострука је вицешампионка Европе у млађим узрастима и актуелна шампионка Европе. У овој години није имала ниједан пораз, а одбоксовала је 17 међународних мечева.
Сара је у свим мечевима доминирала у племенитој вештини, против свјетских сила у боксу – Русије, Казахстана, Индије и бројних држава које су се протеклих година радовале успјесима својих такмичарки.


Много пута нас је учинила поноснима, а у својим изјавама често истиче да на сваком такмичењу поред Србије она представља и своју домовину Републику Српску.

ВРИЈЕМЕ ЈЕ ДА И МИ ЊУ ПОДРЖИМО СВИМ СРЦЕМ !

Актуелна шампионка Европе у боксу, Сара Ћирковић тренутно се налази у Шпанском граду Алицанте на првенству Свијета у боксу за узраст млађих сениора. Аликанте или Алакант на каталонском, је лучки град у аутономној заједници Валенсија и главни град истоимене провинције Аликанте.
Сарин први наступ ће бити у суботу 19. новембра, у другој сесији од 15.30h, а меч у приморском граду Ла нуциа ће моћи уживо да се прати путем линка на yоутубе каналу свјетске боксерске организације ИБА.
Сара у својој категорији наступа у конкуренцији 19 боксерки, а вољом жреба била је слободна у првом колу које се боксовало јуче, и побједом Мексиканке над репрезентативком Шпаније одређено је да ће Сара у суботу укрстити рукавице са представницом Мексика.
Подсјетићемо да је Сара у овој години остварила изванредан резултат освојивши Европско првенство на коме је уједно и проглашена за најбољу боксерку првенства Старог континента, у конкуренцији свих категорија.
Ово је уједно био и огроман успјех за Србију јер је након 24 године неко освојио златну медаљу на Европском првенству.

По завршетку последњег спаринга у ИБА тренинг кампу у Бенидорму, гдје је Сара провела последње двије недеље пред Свјетско првенство зајдено са својим тренером Мирком Ждралом, Сара Ћирковић обратила се својим поштоваоцима, публици и јавности:
„Имаћу велику част да као и увијек представљам Србију, Републику Српску, Братунац, Зворник, Мали Зворник и све вас који пратите и подржавате наш рад. Осјећам се спремно за ово најважније такмичење у овој години и у омладинском боксу, и не могу обећати да ћу освојити златну медаљу, али могу да ћу дати и последњи атом снаге да је освојим!”

НАПРИЈЕД САРО !

„Није важна величина човјека, већ величина његовог срца.” – Евандер Холyфиелд


ТВОЈЕ МИШЉЕЊЕ!?

НОВО