ЕВО ОДАКЛЕ ЈЕ ЗНАМО! Некада је била ДИРЕКТОРИЦА и тражила да се вртићима испоруче 234 флаше вина, 72 флаше штока и 15 картона пива!

Многи су остали затечени данашњим понашањем Наташе Радуловић која је водила сједницу у НСРС.

Радуловићева је остала упамћена по афери када је била директорица Центра за предшколско васпитање и образовање Бањалука те је на јавном позиву за набавку прехрамбених производа и мјешовите робе вриједности 4,1 милион КМ, између осталог, за потребе вртића наручила 666 флаша алкохолних пића.

Тада је тражила да се вртићима испоруче 234 флаше вина, 72 флаше штока и 15 картона пива.

У тендерској документацији, која је тада и објављена, уз бројне прехрамбене артикле за припрему хране ђеци предшколског узраста, потребно је да понуђач испоручи и „90 литара црног вина“, „72 флаша бијелог вина Крстач“ (0,75), „72 флаше бијелог вина Шардоне“ (0,75), „72 литре штока“ и „360 флаша пива (0,33)“.

Бањалучким вртићима, у којима је тада боравило 2.150 дјеце, требало је и 72 килограма „великих славских свијећа“, односно неколико стотина свијећа, јер се у килограму налази од три до пет свијећа у зависности од величине.

Истовремено, док је набављала 666 флаша алкохолних пића, бањалучки вртићи за наредне три године наручују, на примјер, само 15 комада сира фета од 950 грама, по девет килограма пршута и сувог врата, или тек 360 врећица смокија од 50 грама и 360 врећица штапића од 40 грама!

Она тада није давала изјаве али јесте њена замјеница:

На питање зашто вртићи купују 666 флаша алкохолних пића, Митровић је потребу за том набавком упоредила са набавком тоалет папира!

„Ми смо установа која иде у госте и којој гости долазе, морамо их почастити. То нису велике количине на трогодишњем периоду и оне се могу, а и не морају набавити. Уосталом, зашто не ставити нешто одмах сада, него да се купује послије, посебно по некој већој цијени. Ми обиљежавамо славу у вртићима, и у том обреду се користе вина. Ми имамо 19 вртића и то вам је само једне године 19 литара вина. Идемо у посјету донаторима или вртићима из других градова којима понесемо као поклон флашу пића. Говоримо о неком нормалном функционисању. Немојте да се стављамо у средњи вијек па да немамо тоалет папира. Свака нормална кућа у коју дођете понудиће вас пићем и кафом. Чуде ме таква питања“, каже Митровић.


ТВОЈЕ МИШЉЕЊЕ!?

НОВО