Свештеник Радивоје Круљ у потрази за бољим животом заједно с породицом сели у Њемачку

Одлазимо због дјеце јер нажалост у овој прелијепој земљи им се тренутно не нуде прилике које су потребне за њихов раст и развој. Нама свима Мостар остаје у срцу и кад будемо у прилици радо ћемо се вратити.
Старјешина Саборне цркве Свете Тројице у Мостару и архијерејски замјеник епископа захумско-херцеговачког, протојереј-ставрофор, Радивоје Круљ напушта Мостар и са својом породицом одлази у Њемачку, потврдио је то за Кlix.bа.

Како нам је казао о одласку из Мостара и БиХ размишља већ дуже вријеме, а одлука је дефинитивно донесена у тешким околностима у нашој земљи те кофере за пут, који их чека ујутро, већ пакују.

„Одлазимо због дјеце јер нажалост у овој прелијепој земљи им се тренутно не нуде прилике које су потребне за њихов раст и развој. Нама свима Мостар остаје у срцу и кад будемо у прилици радо ћемо се вратити“, казао је Круљ за Кlix.ba.

Он се с вјерницима у Мостару опростио данас на светој архијерејској литургији у Старој цркви по чијој обнови ће остати уписан у хисторијат тога града као и по великом залагању за међурелигијски дијалог и грађење мостова међу вјерским заједницама и људима у том граду.

Многи се од њега опраштају и на друштвеним мрежама наводећи како Мостар без њега више неће бити исти.

„Нека је са срећом и Божјим благословом куд год ходио драги мој брате и духовниче, оче Радивоје Круљ. Једно знам нама никада више Мостар неће бити исти, а теби на понос бесмртни трагови које си оставио. Сретна је земља и сретан народ коме долазите“, један је од опроштајних статуса на друштвеним мрежама упућен мостарском пароху и његовој породици.

Круљ је у Мостару на служби био 15 година и како нам каже упознао је милион људи и створио с породицом прекрасне успомене које ће понијети са собом у Њемачку.


ТВОЈЕ МИШЉЕЊЕ!?

НОВО