Фондација „Свети Вукашин“: Помозимо нашој суграђанки Тамари и њеној породици

Фондација „Свети Вукашин“ епархије захумско-херцеговачке и приморске организује хуманитарну акцију прикупљања помоћи нашој суграђанки двадесетседмогодишњој Тамари и њеној породици.

313377206_646439043680248_2612744228856374346_n.jpg (329 KB)

„Тамара, дјевојка од само 27 година. Дјевојка којој је живот толико бола нанио. Толико бреме патње насађено на њеним нејаким леђима. Тамара живи у насељу у близини Требиња са болесним оцем Ристом и баком Славојком. Отац се донедавно борио да прехрани породицу. Међутим, недавно му је дијагностикован шећер, као и тежи облик реуматског артритиса што је изазвало рупе на тетивама и гуке по рукама и ногама. Креће се уз помоћ штака, те је због тога онеспособљен да даље зарађује“, саопштено је на фејзбук страници Фондације „Свети Вукашин“.

И Тамарина бака има проблеме са бубрезима.

„Тамара је толико много туге спознала јако млада. До сада је издржала четири онколошке операције. Од многобројних хемиотерапија имунитет јој је јако ослабио, а остале посљедице које има је ограничавају у свакодневним активностима, те због тога није у могућности да нађе посао и ради. Но, она гледа на све то ведрије. У њој извире један велики борац. Из њених очију исијава воља за животом. Тамара корача лаганим корацима наде у љепше и сјајније сутра“, кажу из ове Фондације.

Фондација „Свети Вукашин“ ЕЗХиП позива да се саберимо једни око других, да будемо сложни и помогнемо овој дјевојци да добије бар основне услове за живот.

„Жеља нам је и циљ за почетак да сваки мјесец плаћамо редовну мјесечну терапију лијекова за њу, његог оца и баку, што смо од претходног мјесеца и почели. Имамо у плану да Божијом помоћу у будућности уредимо кућу у којој станују, да то буде њихов топли дом, да Тамара осјети пуноћу неког љепшег живота од оног који је иза ње“, поручују из ове фондације.

Сви који желе да помогну овој породици за више информација могу да се обрате Фондацији ЕЗХиП.

Радио Требиње


ТВОЈЕ МИШЉЕЊЕ!?

НОВО