Милановић: Додик је српски патриота и таквог Србина желим за комшију у БиХ, пљачка није успјела

Предсједник Хрватске Зоран Милановић рекао је да је Милорад Додик, новоизабрани предсједник РС, српски патриота и да таквог Србина жели за комшију у БиХ.

Како јављају хрватски медији, Милановић је рекао да се Додик и он никада неће слагати о свему, али да је Додик српски патриота.

„Човјек је побиједио с 30.000 гласова на 600.000 гласова. То је предност коју је имала Колинда Грабар Китаровић над Ивом Јосиповићем на два милијуна гласова, укључујући дијаспору“, рекао је Милановић.

Додао је да су Додика покушали покрасти на изборима, те да је по њему, Јелена Тривић, кандидат ПДП-а за предсједника РС, гора од Додика десет пута.

По њему, Додик не да није на даљинском Александра Вучића, српског предсједника, нити је против њега, него је дивље независан.

„Они су самостални и неовисни, чак и у Београду, и таквог Србина желим за сусједа у БиХ“, нагласио је Милановић

Предсједник Хрватске подсјетио је да се Додик успротивио тужби коју су бошњачки лидери у БиХ хтјели подићи против Хрватске због Пељешког моста.

„Имамо кинеског премијера који је сад искључен, скоро ухапшен, који је говорио 15 минута на отварању Пељешког моста, као Андреј Пленковић, Гордан Јандроковић и ја, као да су Кинези то платили. Додика нису ни позвали“, рекао је Милановић.

Извор:Агенције Фото:Агенције


ТВОЈЕ МИШЉЕЊЕ!?

НОВО