ЗАШТО ЈЕ СНС ОКРЕНУО ЛЕЂА ДОДИКУ?


Српска напредна странка донела је одлуку да се у Републици Српској подржи опозициони кандидат за председника Јелена Тривић и Српска демократска странка чији је председник Мирко Шаровић кандидат за Председништво БиХ.

СНС је послао своје људе као испомоћ, а ради се о Момчилу Мандићу, Влади Мандићу, Адаму Шукалу и многим другим функционерима СНС-а.

Синоћ су медији у Републици Српској блиски власти (првенствено РТРС и АТВ) назвали чланове Главног одбора СНС-а страним држављанима, док су из опозиционе Српске демократске странке оштро осудили њихово привођење.

Приметни су и многобројни билборди Јелене Тривић у Новом Саду, Београду, Суботици и другим градовима широм Србије.

Шта се десило на релацији СНС-Додик? Милорад Додик се оглушио о нападе хрватског председника Зорана Милановића упућене Србији и испоставио се као заштитник хрватских интереса у БиХ. Пељешки мост за Додика је витални национални интерес док проблеме на Трговској Гори његови људи заташкавају. У Републици Српској се може чути да је ДОДИК предао Јасеновачку грађу Хрватској, а у Лакташима је недавно угостио Зорана Милановића где су се частили ракијом коју производи породица Додик. Све то се десило након обележавања срамне акције Маестрал.

Додик је за врх Србије прешао црвену линију када су његови медији прогласили функционере СНС “странцима”.

Учестало проузроковање кризе, покушавање увлачења Републике Српске у непотребне сукобе довели су до тога да Београд окрене леђа Додику. Његови покушаји блокирања институција, изазивања сукова и реакције свих битних меународних представника, затворање врата Европи и одбијање агремана Немачком амбасадору, само су неки од разлога губитка подршке званичног Београда.

Хапшења, прогон људи из СНС-а представљају последње трзаје Додика који сасвим сигурно губи власт у Републици Српској након 16 година.

Скенер.инфо


ТВОЈЕ МИШЉЕЊЕ!?

НОВО