Милановић одговорио Вучићу „Срби поред мене живог неће у ЕУ“


Предсједник Републике Хрватске Зоран Милановић учествовао је на свечаности полагања заклетве 20. генерације кадета Хрватског војног училишта Др Фрањо Туђман.

Милановић одговорио Вучићу „Срби поред мене живог неће у ЕУ“

Између осталог, коментарисао је и одбијеницу Министарства правосуђа, коју су упутили Србији на молбу за изручењем четири пилота, против којих је српски суд недавно подигао оптужнице због ратних злочина у БиХ током Олује.

– Влада није учинила ништа и видим да неће учинити ништа. Да сам премијер, учинио бих нешто. Нисам премијер. Могу предложити, али не овако јавно. Ту се ради о зулуму и терору над хрватским заповједницима и рекао сам све што сам имао рећи о њиховој наводној одговорности – поручио је предсједник нагласивши како је начин на који се Србија понаша нејасан.

“Не знам шта они хоће”
– Ја не знам шта они хоће. Хоће у ЕУ. На овај начин неће. И цијела прича је бесмислена. И ова иницијатива Брдо-Бријуни на којој сам био прије неколико дана, да бих онда слушао преко београдских и сарајевских медија да сам наводно коментарисао нешто Сребреницу. То је гадљиво, мени то не треба, Хрватској то не треба – истакао је.

Хрватска, додао је, има начина да одговори ако за то постоји политичка воља, преноси 24 сата.хр.

– А зна се ко то може – премијер. Зашто неће? Немам појма. Ова прича да ми по томе нећемо поступати, као да ти неко опсује матер више пута, можеш не поступати, а можеш и реаговати. А ти покушаваш фино – рекао је па се обрушио и на српског предсједника Александра Вучића због прича о убијеној српској дјеци.

– Та прича с убијеном дјецом ми је постала неподношљиво гадљива. И ми Хрвати исто имамо дјецу. Као неко је ишао убијати српску дјецу, баш из авиона је ишао гађати српску дјецу. Ту има цијели низ питања, које Србија у принципу ни нема права постављати и тај њихов закон којим себи присвајају право и моралну ауру да суде свему што се догодило на подручју бивше Југославије, у реду, али тако у ЕУ нећеш ући – нагласио је упитавши радимо ли ми Србији проблеме какве неке државе раде Македонији, која их није ни напала.

– Је ли нас Србија напала? Јесте. Јесу Србија и Београд бомбардовали, палили масовно Хрватску? Јесу. Како се Хрватска понаша према Београду? У процесу европских интеграција џентлменски. Па доста је било. Такви поред мене живог неће ући у ЕУ – рекао је оштро Милановић.

srpskainfo.com


ТВОЈЕ МИШЉЕЊЕ!?

НОВО