ЕЛЕКТРОПРИВРЕДА РС: За унапређење софтвера 4 милиона марака

Електропривреда Републике Српске (ЕРС) ангажовала је у јануару 2020. године компанију “Dwelt” из Бањалуке да јој изради софтверску платформу за подршку снабдијевању струјом 500.000 потрошача, вриједну 14,5 милиона марака.

На основу тог посла који је склопљен по хитном преговарачком поступку, фирма Стефана Крнете, који је иначе зет Ранка Шкрбића, данас убире нове милионе.

Наиме, ЕРС је поново ангажовала Крнету да јој унаприједи, односно прошири софтвер, што је овај и учинио и успут за то добио непуна четири милиона марака.

Како се наводи у обавијештењу ЕРС-а, “Dwelt” је за те паре у свој софтвер додао неколико модула.

“То су модул Купци-произвођачи, модул Нестандардне услуге и модул Портал”, наводе они.

Иначе, ово није једини посао који Крнета има са Електропривредом Републике Српске. Он највећем произвођачу струје одржава софтверску платформу за снабдијевање а за тај посао ће добити 8,4 милиона марака.

Такође у послу је и са зависним предузећима ЕРС-а, с тим да је вриједност тих уговора далеко мања.

Ко је Стефан Крнета?

Као што смо већ споменули Стефан Крнета је зет декана Медицинског факултета Ранка Шкрбића и бившег СНСД-овог министра здравља и амбасадора БиХ у Србији.

У тужби из марта прошле године коју је против ЦАПИТАЛ-а поднио Крнета, његов адвокат Душко Ђурић наводи како његов клијент има дугогодишње искуство у ИТ сектору, да је годинама студирао и радио у Аустрији, а да је софтвер који је развио имплементиран у више земаља ЕУ.

Правећи јасан отклон од свог пунца, Крнета наводи како су за његов успијех најзаслужнији отац Драгољуб, иначе доктор наука из области информационих система и сестра Софија, која је завршила основне и мастер студије, такође у овој области.

Компанија Dwelt углавном сарађује са институцијама Републике Српске. У посљедње двије године пријавила је приход од 16,2 милиона марака од чега је 11,8 милиона КМ чиста добит. Предузеће у просјеку запошљава 19 радника.

ИЗВОР: Цапитал/Пратимо тендере


ТВОЈЕ МИШЉЕЊЕ!?

НОВО