Вучић саопштио: Ана Брнабић кандидат за премијера Србије!

Ана Брнабић је нови кандидат за премијера Србије, изјавио је предсједник Србије Александар Вучић у обраћању јавности.

– У складу са Уставом, након што сам саслушао мишљење представника изборних листа, донио сам одлуку о приједлогу кандидата за предсједника Владе Србије. Одлука је била компликована и сложена, и унутар највеће странке у земљи, и сва три кандидата за предсједника Владе ће бити чланови Владе. Када је дошло до избора између Ане Брнабић и Милоша Вучевића ниједна страна није превагнула, јер имају јаку подршку у странци. Предлажем Народној скупштини Ану Брнабић за предсједника Владе – рекао је Вучић.

Он је додао да Брнабићева неће бити предсједница Владе цијели мандат и да ће 2024. године доћи до рекомпозиције нове владе.

– Ивица Дачић ће такође имати важну функцију, имаће и функцију координатора служби безбједности. Синиша Мали, у ког имам огромно повјерење, биће један од потпредсједника Владе, по ономе што сам могао да закључим на састанку Предсједништва странке. Ово је наш договор, код нас нема трзавица и свађа, ми смо за ово вријеме постали и пријатељи, и добро знамо шта радимо и како да сачувамо стабилност државе у овом тренутку. Мислим да ће Милош унијети додатну дозу стабилности и одговорности, и припремити се у неком будућем периоду за важне дужности, као и Синиша што се припрема – казао је Вучић.

Предсједник Србије је додао да има огромно повјерење у Ану Брнабић.

Агенције


ТВОЈЕ МИШЉЕЊЕ!?

НОВО