Жарко побиједио Вука: Лежао укупно 55 сати!

Подгоричанин побједник такмичења у лежању: Устао након 55 сати

„Ништа ми није било тешко и баш сам се лијепо мало одморио. Још се нијесам био ни загријао, али нијесам желио да идем у обарање рекорда. То ћу следеће године када је планирано такмичење на коме ће учествовати сви досадашњи побједници“

Побједник 11. такмичења у излежавању које се организује у етно селу Монтенегро, у Брезнима, у Пиви, је Жарко Пејановић звани “Кнеле” са Забјела. Он је устао синоћ, након 55 сати лежања, а како је казао Вијестима, устао је прије него што је узео залет.

„Ништа ми није било тешко и баш сам се лијепо мало одморио. Још се нијесам био ни загријао, али нијесам желио да идем у обарање рекорда. То ћу следеће године када је планирано такмичење на коме ће учествовати сви досадашњи побједници“, казао је Жарко.

Како је истакао није се борио за новчану награду, која је износила 350 еура, већ за титулу, а на почетку такмичења казао је да је у Брезну дошао да одмори од подгоричких врућина, „па му је пивска арија добродошла“.


„Драго ми је што сам поред себе имао такмичара ријешеног да се бори. Са мном су дошле да се такмиче сестра и супруга које су брзо одустале, а надао сам се да ће супруга дуже издржати. Али је зато три пута долазила из Подгорице да ме обиђе и подржи’, са осмијехом је казао овогодишњи побједник такмичења. Са њим се за титулу највећег овогoдишњег џабалебароша” борио Вук Кољеншић из Даниловграда, јер је преосталих седам такмичара одустало истог дана.

Милоња Мићо Благојевић казао је да ће наредно такмичење бити посебно јер ће окупити све досадашње побједнике који ће моћи да одмјере снаге и покажу коме излежавање најбоље лежe.
Планирано је и да награда буде већа.

Рекорд држи Подгоричанка Дубравка Алексић која је прошле године устала након 117 сати лежања.

Извор: Вијести.ме


ТВОЈЕ МИШЉЕЊЕ!?

НОВО