Вучић након састанка са представницима Срба са Косова: Сачуваћемо Србе од прогона и погрома

Предсједник Србије, Александар Вучић одржао је данас у Београду једносатни састанак са представницима Срба са Косова. Након састанка је између осталог поручио да неће постојати избјегличке колоне и да ће сачувати Србе од прогона и погрома.

„Још од 1999. године спроводи се перманентни терор над српским становништвом. То је резултирало прогоном више од 200.000 Срба са Косова. Подсјетит ћу вас на резолуцију 1244 који нико није укинуо. То је документ УН-а“, казао је Вучић.

Додао је и да послије тога траје тешка, мукотрпна и јалова борба за опстанак српског народа и Србије на Косову и да шта год се уради служи за кафанско препуцавање.

Вучић је на конференцији тврдио и да су сада посебно ријешени да протјерају Србе са Косова те да он има четири задатка.

„Први, да сачувамо, мир, сигурност и безбједност. Други, морали смо да избјегнемо осуду да нисмо били довољно компромисни, да нисмо дошли са идејама како до компромиса дође. Трећи, морали смо да бринемо о томе да ли ћемо бити проглашени за некога ко спроводи агресију, уводи несигурност и нестабилност“, рекао је Вучић.

Четврти задатак је да се обезбједи опстанак српског народа на Косову, рекао је.

„Послије свих пријетњи албанског руководства завладао је страх. У складу са тим, наше је било да данас кажемо људима, иако знамо колико је то данас тешко, у условима који више нису хипотетички, ми немамо куд, сатјерани смо у ћошак и наша кључна порука је била: ‘Шта год било, како год било, избјегличке колоне неће постојати и сачуваћемо наш народ и од погрона и погрома'“, поручио је Вучић након разговора.

Вучић је у Београд позвао представнике Срба са Косова након неуспјеха преговора у Бриселу. Власти тзв Косова планирају да од првог септембра почне примјену одлуке о уклањање српских таблица са аутомобила и неважење српских идентификационих докумената.


ТВОЈЕ МИШЉЕЊЕ!?

НОВО