Почело такмичење у лежању, награда 350 евра: “Само мало кичму да одморимо”


Јединствено такмичење у Европи, и то у лежању, по 11. пут почело је у црногорском етно селу “Монтенегро” у Брезнима, у Пиви, а окупило је девет такмичара из Никшића, Подгорице, Даниловграда и Београда који се боре за новчану награду у износу од 350 еура.

Такмичари се надају да ће оборити рекорд који је прошле године поставила Подгоричанка Дубравка Алексић која је устала након 117 сати лежања.

Од прошле године такмичари, који леже под крошњом стољетњег јавора, имају могућност да на сваких осам сати оду у тоалет.

Овогодишње такмичење има и куриозитет јер су поједини такмичари одлучили и да у Брезна дођу и прилегну са члановима породице.

Тако се за награду такмиче Јелена Николић из Никшића и њен једанаестогодишњи син Милутин, иначе најмлађи такмичар до сада. И док се Јелена за такмичење пријавила због дружења и уживања, Милутина, који је ученик шестог разреда, су привукли чист зрак и награда, пишу Вијести.ме.

Жарко Пејановић, са Забјела, дошао је да са супругом Жаном Гардашевић и сестром Николином.

– У Подгорици је вруће, нисам спавао, па дођох да се наспавам. Овдје је одлично – са осмијехом је казао Жарко.

Његова супруга и сестра су одлучиле да подијеле лежај.

– Дошле смо да мало кичму одморимо јер превише радимо. А и у Подгорици је превруће – казала је Жана.

За награду се боре и Весна Атанасијевић из Подгорице и Вања Ђедовић из Никшића.

– Мислим да је ово један изазов за све нас, нешто што није свакодневица и што се не гледа често. Мислим да је ово једино мјесто гђе имамо овакво такмичење и вјерујем да ће бити фино дружење – истакла је Вања.

Тања Мијовић која је поријеклом из Црне Горе, а већ дуго живи у Београду, за такмичење је чула од пријатељица.

– Позвале су ме пријатељице које су овђе биле прошле године и хтјела сам да видим како то изгледа. Морам признати да ми је занимљиво – рекла је Тања.

Након што је снимио све такмичаре и узео од њих кратке изјаве своју бусију је заузео и Вук Кољеншић из Даниловграда.

Дозвољено је јело и пиће, читање књига, лаптоп, телефон

– Разлог што сам се пријавио за такмичење је да се кревет и ја зближимо будући да кревет ријетко кад гледам, јер немам кад од скитње. Виђет ћемо колико ћу издржати. Нисам сигуран да ћу издржати дуго, али важно је учествовати – поручио је Вук.

Један од браће Благојевић, који организирају такмичење, Милоња-Мићо, подсјетио је да се правила нису промијенила у односу на прошлу годину, а да такмичаре очекују бројне награде.

– Дозвољено је јело и пиће, читање књига, лаптоп, телефон…тј. све сем устајања. Одлазак у тоалет је дозвољен сваких осам сати. Прва награда је 350 еура, док је вриједност ‘утјешних’ награда око 500 еура. Првонаграђени такођер добија рафтинг, викенд у етно селу, ручак за двоје у ресторану у Подгорици и још доста награда од спонзора – казао је Благојевић.

Како је истакао, ове године имају и једну новину – отворили су спортски црногорски клуб за лежање “Монтенегро мен активити – ММА“, а просторије за вјежбање им је уступио „Muay thai“ клуб тајландског бокса. У новоотвореном клубу такмичари су могли да се психички и физички припреме за такмичење.

(А.М)


ТВОЈЕ МИШЉЕЊЕ!?

НОВО