Иза масовног убиства крије се тужна прича о три цетињска кума: Један изгубио жену и дјецу, други живот, а трећи пресудио монструму

У мору језивих детаља о масакру у цетињском насељу Медовина, пред којима је зенијемео читав регон и пролио сузе над суровом смрћу и трагичним судбинама десет невиних жртава и шесторо повређених, има и један свијетли примјер, ништа мање тужан, али, како пише црногорски “Стандард” – “јуначки и чојски”.
То је прича о три кума, чије су се судбине промијениле за тили час један од тројице Милош Мартиновић у убилачком походу станодавца Вука Бориловића, изгубио је супругу Наташу (35) и два сина од осам и 11 година. Изгубио је све, цијелу фамилију…

Његова супруга Наташа, када је увиђела зли час, скочила је да се бори са злотвором, који јој је прво упуцао сина на улазним вратима, који је покушао да се сакрије. Нажалост, није имала снаге да се избори са помахниталим комшијом, па су за пар тренутака пројектилима из ловачког карабина, убијени и она и други син, којег је затекао на ручку за кухињским столом, преноси Блиц.

Осјетивши да се дешава нешто страшно, Мартиновић је у помоћ позвао кума Митра Митровића (37), замоливши га да одмах оде до њиховог изнајмљеног стана и провери шта се дешава, јер му се жена не јавља на телефон, а он није био у могућности да брзо стигне. Митровић је то без ријечи и урадио. У међувремену, Мартиновић је добио телефонски позив од убице, који му је лично саопштио да му је убио супругу и синове, пише Стандард.

Несрећни Митровић, који се недавно оженио и добио дијете, панично је напустио свој дом и забринут за кумовљеву фамилију, голорук је отишао на мјесто злочина. Није марио на околна упозорења, надао се да ће стићи да спаси своје кумове. Није имао шансу ни да приђе кући, врло брзо је и сам постао жртва. Иако су стари знанци и породични пријатељи, Бориловић није имао милости, чим се приближио дворишту куће, пуцао је и на њега, погодио га и на мјесту га оставио мртвог.

Трећи, Ненад Нено Калуђеровић којег данас као хероја слави Црна Гора, такође је у кумовској вези са убијеним Митровићем, односно он му је вјенчани кум. Није се плашио за свој живот, и према прелиминарним резултатима истраге, пришао је и пресудио убици. Храбро је зауставио даљи крвави пир и, сасвим сигурно, спасио још покоји људски живот, преноси црногорски портал.

Српскаинфо


ТВОЈЕ МИШЉЕЊЕ!?

НОВО