Брђанин: Нападач усмртио подстанаре и још седморо суграђана (ВИДЕО)

Данашњи дан трагичан је не само за Цетиње, него за цијелу Црну Гору, изјавио је директор Управе полиције Зоран Брђанин у видео поруци након данашње трагедије на Цетињу у којој је убијено 11 особа, међу којима је и двоје дјеце.

– Људски животи су највреднији и ненадокнадиви, а данас смо изгубили 11 грађана и грађанки, међу којима и двоје дјеце. Саосјећам са породицама страдалих и у своје лично име и у име Управе полиције упућујем им на овај начин изразе најдубљег саучешћа, а пошто у тренутку овог догађаја нисам био у Подгорици, поћи ћу вечерас и на Цетиње. Такође, надам се да ће се повријеђени брзо и успјешно опоравити – саопштио је Брђанин.

Вијести су раније објавиле да је Вук Бориловић (34) усмртио 11 особа, након чега је убијен. Дежурни тужилац рекла је за ТВ Вијести да је нападач убијен од стране суграђанина.

Брђанин је подијелио информације о догађају.

– Према за сада познатим околностима, данас око 15.30 часова тридесетчетворогодишњи мушкарац В.Б., са Цетиња, пуцао је на породицу, чији су чланови боравили у просторијама његове куће као подстанари у насељу Медовина. Он је, том приликом, употребом ватреног оружја – ловачке пушке – лишио живота двоје дјеце, једно старости осам, а друго 11 година и ранио њихову мајку која је у медицинској установи подлегла повредама. Потом је изашао и пуцао из истог ватреног оружја на становнике овог насеља којом приликом је лишио живота још седам особа, а ранио шест – додао је он.

По позиву грађана, на лице мјеста су упућени полицијски службеници којом приликом је у размјени ватре тешко рањен један полицијски службеник.

– За сада није јасно што је потакло В.Б. на овако гнусан чин, којом приликом је и сам лишен живота – истиче Брђанин.

Нагласио је да се околности цјелокупног догађаја, укључујући и лишење живота В.Б. и даље утврђују, те да ће јавност, посредством медија, бити обавијештена о свим детаљима.

– Желим и да изразим наду да више никад нећемо свједочити оваквој трагедији у Црној Гори. Вјерујем да сви поштујемо бол породица, а захваљујем медијима на коректном односу у досадашњем извјештавању и апелујем да се са максималним опрезом настави извјештавање – закључио је Брђанин.


ТВОЈЕ МИШЉЕЊЕ!?

НОВО